Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista

Onnettomuus tapahtui viime elokuussa Airistolla Turun saaristossa. / Rajavartiolaitos handout / Rajavartiolaitos / LEHTIKUVA

STT

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan, joka koskee viime elokuussa Airistolla Turun saaristossa tapahtunutta veneonnettomuutta, jossa kuoli kaksi miestä.

Moottoriveneen kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

Turmassa kuolivat purjeveneellä liikkuneet veljekset ja lisäksi kaksi 2000-luvulla syntynyttä tyttöä loukkaantui lievästi.

Poliisin mukaan suurin syy tapahtuneelle on ollut puutteellinen tähystys, mutta tähystyksen puutteellisuudelle ei ole poliisin mukaan kyetty selvittämään mitään selkeää yksittäistä syytä.

Molemmissa veneissä oli poliisin mukaan hyvin kokeneita ja osaavia vesillä liikkujia. Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta asiaan.

Juttu siirtyy nyt syyteharkintaan syyttäjälle, joka päättää, nousevatko asiassa syytteet.

Kommentoi

Mainos: Torin Wanha Hautaustoimisto

Kuoleman kohdattua

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut