Yle ja Ylä-Satakunta-lehti yhteistyökokeiluun: Ylen alueuutisia lehden verkkosivuille

Yhteistyö on Ylen mukaan kokeilu, jossa ei liiku rahaa. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Yle ja Ylä-Satakunta-lehti ovat sopineet yhteistyökokeilusta, jossa Ylen alueellinen uutissisältö tulee saataville Ylä-Satakunta-lehden digitaalisilla jakelualustoilla.

Ylen alueellisia uutisia Pirkanmaalta, Satakunnasta ja Etelä-Pohjanmaalta on tästä lähtien nähtävillä uutissyötteenä Ylä-Satakunnan verkkosivuilla. Yhteistyössä ei liiku rahaa.

Ylen uutissisältöä on aiemminkin ollut ulkopuolisilla sivustoilla, mutta nyt aloitettava yhteistyökokeilu on kokonaisvaltaisempi ja teknisesti uudenlainen, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen. Ylä-Satakunta-lehden käytettävissä ovat kaikki alueuutiset kolmesta lähimaakunnasta.

Sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun. Toiveissa on saada kehitettyä malli, jota muutkin paikallislehdet voisivat hyödyntää.

– Jos kaikki menee hyvin ja kysyntää on, jossain vaiheessa ensi vuoden puolella aletaan varmaan miettiä, voisiko toimintaa laajentaa, Jokinen kertoo STT:lle.

Paikallisimmat uutiset tehdään paikallisesti

Ylä-Satakunnan päätoimittaja Jukka Huikko sanoo STT:lle, että Ylä-Satakunta saa yhteistyöstä lisäarvoa verkkosivuilleen. Huikko sanoo, että Ylä-Satakunnan verkkosivuston kantavana ajatuksena on, että sivustolla käydään lehden omien uutisten lisäksi myös muiden syiden vuoksi.

– Jotta voimme kertoa ilmoittaja-asiakkaille, että siellä on oikeasti liikennettä. Me olemme rakentaneet sivustolle muitakin palveluita. Siellä on esimerkiksi paikallisen juna-aseman aikataulunäyttö. Näitä on viritteillä ja suunnitelmissa muutoinkin, hän sanoo.

Jouko Jokisen mukaan kokeilulla haetaan molemminpuolista hyötyä: lisää silmäpareja Ylen sisällöille ja toisaalta rikkaampaa sisältöä paikallislehden sivustoille.

Jokinen ei näe järjestelyn uhkaavan paikallismedioita, sillä Ylen uutiset kuntatason asioista ovat kuitenkin varsin harvassa.

– Lukija saa kerralla vähän suuremman katsauksen ympäristön uutisiin, mutta varsinainen paikallinen anti tulee sieltä paikallistoimituksista, eihän se mihinkään muutu, Jokinen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut