Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Mediat: Koronasulusta ulos pyrkivä Britannia aikoo asettaa maahan saapuvat kahden viikon karanteeniin

Britannia aikoo asettaa ulkomailta saapuvat matkustajat kahdeksi viikoksi karanteeniin kesäkuun alusta alkaen, useat maan mediat uutisoivat. Karanteeni koskisi yhtä lailla maahan palaavia brittejä kuin ulkomaiden kansalaisia.

Asiasta odotetaan kuultavan lisää huomenna, kun pääministeri Boris Johnson antaa katsauksensa maan koronavirustilanteeseen. Johnsonin on odotettu helpottavan maan muita liikkumisrajoituksia. Hallitus on kuitenkin ennalta varoittanut, ettei rajoituksiin ole syytä odottaa huomattavia huojennuksia.

Britanniaan saapuvien karanteenia valvottaisiin mediatietojen mukaan pistotarkastuksin ja karanteenin rikkomisesta voisi seurata jopa tuhannen punnan (1 100 euron) sakko. Karanteeni ei koskisi naapurista Irlannista saapuvia ihmisiä.

Britanniassa on Yhdysvaltain jälkeen eniten koronakuolemia maailmassa. Tautiin on kuollut yli 31 000 ihmistä eli 460 ihmistä miljoonaa asukasta kohti.

Air Francen lennoille ensi viikosta alkaen vain kuumemittauksen kautta

Lentoyhtiö Air France alkaa mitata asiakkaidensa ruumiinlämpöä ensi viikosta alkaen samalla kun Ranska luopuu osasta liikkumisrajoituksiaan. Lentoyhtiö edellyttää asiakkaita ja matkustamohenkilökuntaa myös käyttämään kasvosuojaimia.

Asiakkailta voidaan estää pääsy yhtiön lennolle, jos heidän ruumiinlämpönsä ylittää 38 astetta. Tällöin varattu lento siirretään maksutta myöhempään ajankohtaan.

Ranska avaa vaiheittain koulujaan maanantaista alkaen. Myös jotkin yritykset pääsevät jatkamaan toimintaansa.