Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Teinityttö yritti murhata naisen Harjavallassa viime syksynä – tuomittiin yli viideksi vuodeksi vankilaan

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 17-vuotiaan tytön reiluksi viideksi vuodeksi vankeuteen murhan yrityksestä, törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja törkeästä ryöstöstä. Rikokset tapahtuivat viime vuoden lokakuussa Harjavallassa.

Tyttö oli tapahtuma-aikaan 16-vuotias. Oikeuden mukaan tyttö valmisteli ensin yhden naisen tappamista. Hän teki henkirikoksesta suunnitelman paperille ja hankki tekovälineiksi haarukan ja veitsen, tuomiossa kerrotaan.

– Suunnitelman mukaan uhrin kuolema on ollut tarkoitus varmistaa vielä viemällä raa'an väkivallan jälkeen uhri lähellä olevaan jokeen ja hukuttamalla sinne, tuomiossa sanotaan.

Houkutteli uhrin luokseen ja sammutti valot

Jostain syystä tyttö kuitenkin luopui suunnitelmastaan ja kohdisti väkivaltaa toiseen naiseen. Oikeuden mukaan tyttö houkutteli tämän luokseen sanomalla, että hänellä oli asiaa. Huoneeseen saapumisen jälkeen tyttö sammutti valot ja heitti naisen päälle vettä. Tämän jälkeen hän muun muassa hyppi naisen päällä, löi tätä teräaseella kasvoihin ja potki ja löi eri puolille kehoa, tuomiossa sanotaan.

Oikeus katsoi, että tyttö pyrki tappamaan naisen. Henkirikos jäi oikeuden mukaan yritykseksi, koska iskut eivät osuneet paikkoihin, joissa ne olisivat olleet kuolettavia.

Väkivallan jälkeen tyttö vei naiselta avaimet ja matkapuhelimen, pankkikortit sekä vaatteita ja kengät.

Määrättiin maksamaan 20 000 euron korvaukset

Rangaistusta mitatessa on otettu huomioon tytön alaikäisyys ja se, että hän oli teot tehdessään alentuneesti syyntakeinen. Vankeusrangaistus on viisi vuotta ja neljä kuukautta.

Tyttö määrättiin maksamaan naisille yhteensä noin 20 000 euron korvaukset. Myös korvaussummaa on alennettu alaikäisyyden ja alentuneen syyntakeisuuden vuoksi.

STT ei julkaise tytön nimeä, koska hän on alaikäinen.