Ilkka-Yhtymä alkuvuonna tappiolle – korona puri ilmoitusmyyntiin

Toimitusjohtaja kertoo, että koronavirusepidemiasta aiheutunut poikkeustilanne on vaikuttanut merkittävästi ilmoitusmyyntiin ja painopalveluihin. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

STT

Mediayhtiö Ilkka-Yhtymän tulos kääntyi alkuvuonna tappiolle. Oikaistu oman toiminnan liiketulos oli tammi-maaliskuussa 228 000 euroa tappiolla, kun se vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana oli 338 000 euroa voitolla.

Toimitusjohtaja Olli Pirhonen kertoo tiedotteessa, että koronavirusepidemiasta aiheutunut poikkeustilanne on vaikuttanut merkittävästi ilmoitusmyyntiin ja painopalveluihin. Pirhonen lisää, että pitkän aikavälin vaikutukset riippuvat epidemian etenemisestä ja rajoitustoimien kestosta.

– Lyhyellä tähtäyksellä poikkeustila ja siihen liittyvät rajoittavat toimenpiteet vaikuttavat merkittävästi ilmoittelun määrään sekä printtilehdissä että digitaalisissa kanavissa.

Ilkka-Yhtymä on yksi monista yhtiöistä, jotka ovat lähiaikoina kertoneet lomautuksista koronakriisin seurauksena. Enintään 90 päivän mittaiset lomautukset kohdistuvat yhtiössä noin 120 työntekijään.

Yhtiön liikevaihto kasvoi runsaaseen 10,1 miljoonaan euroon vuoden takaisesta vajaasta 8,9 miljoonasta eurosta. Pirhonen kertoo, että konsernin tavoitteena on ollut kääntää liikevaihto merkittävään kasvuun. Se on onnistunut kuluvan ja viime vuoden aikana tehtyjen yritysostojen ansiosta.

Konsernille on laajennusten myötä muodostunut uusi raportoitava liiketoimintasegmentti, markkinoinnin ja viestinnän teknologiapalvelut. Siihen kuuluu ennen Koodiviidakkona tunnettu ohjelmistoyritys Liana Technologies , josta Ilkka-Yhtymä hankki tammikuussa enemmistön.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut