Varman tuotot painuivat pakkaselle osakemarkkinoiden sukelluksen myötä

Varma kirjasi ensimmäisellä vuosineljänneksellä kokonaistulokseensa 3,76 miljardia euroa tappiota. Sijoitusten tuotto painui kymmenen prosenttia. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Työeläkeyhtiö Varman sijoitusten tuotto painui alkuvuonna 10 prosenttia miinukselle, kun koronapandemia kiusasi osakemarkkinoita.

Yhtiö kirjasi tammi-maaliskuun kokonaistulokseensa 3,76 miljardia euroa tappiota, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan tehtiin 998 miljoonaa voittoa. Varman sijoitusten markkina-arvo pieneni 43,6 miljardiin euroon, kun se vuoden alussa oli 48,7 miljardia euroa.

– Talouden pysähtymisestä huolimatta vakavaraisuus säilyi hyvällä tasolla. Tämä osoittaa, että eläkejärjestelmän turvaksi tehdyt riskipuskurit toimivat kuten ne on tarkoitettu, sanoo Varman toimitusjohtaja Risto Murto tiedotteessa.

Varman vakavaraisuuspääoma oli 7,9 miljardia euroa eli 1,6-kertainen vakavaraisuusrajaan verrattuna. Varman mukaan vahva vakavaraisuus mahdollistaa sen, että heikkonakaan sijoitusvuotena eläkkeisiin ei tarvitse käyttää rahastoituja eläkevaroja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut