Matkailijoiden yöpymiset Suomessa vähenivät jyrkästi maaliskuussa – kaksi viidesosaa hotelleista sulki ovensa

Sekä ulkomaisten että kotimaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa vähenivät jyrkästi maaliskuussa. Yöpymisiä oli yhteensä liki miljoona, noin 47 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen kokoamista tiedoista.

Koronaviruksesta johtuvan markkinatilanteen vuoksi ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomessa viime vuoden maaliskuuhun verrattuna 53 prosenttia. Ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 270 000. Eniten vähenivät ulkomaalaisista venäläisten yöpymiset.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset majoitusliikkeissä puolestaan vähenivät liki 45 prosenttia viime vuodesta. Heille tilastoitiin 720 000 yöpymisvuorokautta maaliskuussa.

Maakunnista yöpymiset vähenivät suhteellisesti eniten Kanta-Hämeessä

Maaliskuun tiedot ilmoittaneista hotelleista 40 prosenttia ilmoitti sulkeutuneensa jo ennen kuun loppua. Suljetut hotellit olivat maaliskuussa auki keskimäärin 24 päivää.

Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja, ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut