Samsungin tulos heikkeni alkuvuonna, koronaviruksen vaikutus näkyi vasta vähän

Samsungin mukaan koronavirus on osasyy heikennykseen, mutta pandemian todelliset vaikutukset nähdään vasta toisella neljänneksellä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Eteläkorealaisen elektroniikkajätti Samsung Electronicsin tulos heikkeni ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Maailman johtavan matkapuhelinvalmistajan nettotulos oli tammi-maaliskuussa 3,1 prosenttia heikompi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Samsungin mukaan koronavirus on osasyy heikennykseen, mutta pandemian todelliset vaikutukset nähdään vasta toisella neljänneksellä.

Yhtiön mukaan koronavirus vaikuttaa tulokseen myös toisella vuosipuoliskolla ja lisää epävarmuutta, kun pandemian kestoa ei tiedetä.

Tulospudotus on kuitenkin selvästi pienempi kuin muutamalla aiemmalla neljänneksellä. Vuonna 2019 Samsungin liikevoitto putosi peräti 51 prosenttia edellisvuodesta. Suurin syy Samsungin pidempään jatkuneeseen tulosluisuun on ollut sen keskeisiin tuotteisiin kuuluvien muistipiirien heikentynyt kysyntä ja laskeva hinta.

Samsung oli ennakkoon odottanut tältä vuodelta kasvua uusien 5G-puhelintensa vetämänä.

Maailman matkapuhelinmyynti putosi helmikuussa 14 prosenttia edellisvuodesta, mutta se ei vaikuttanut suuresti Samsungin tulokseen, koska suurin osa pudotuksesta tapahtui Kiinassa, joka ei ole yhtiölle keskeinen markkina.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut