Norjalaista miljonääriä epäillään kadonneen vaimonsa murhasta

Toimittajia miljonääri Tom Hagenin talon edustalla tammikuussa 2019. AFP / LEHTIKUVA

STT–NTB

Norjan poliisi epäilee miljonääri Tom Hagenia vaimonsa murhasta tai avunannosta murhaan. Anne-Elisabeth Hagen katosi kotoaan lokakuussa 2018, ja hänen epäiltiin tulleen siepatuksi.

Poliisi arvioi viime kesänä, että siepattu Hagen olisi tapettu. Elokuussa kuitenkin kerrottiin, että sieppaaja tai sieppaajat olisivat olleet yhteydessä Hagenin perheeseen, mutta todisteita siitä ei esitetty.

Tom Hagen pidätettiin tiistaiaamuna Oslossa hänen ollessaan lähdössä töihin. Pidätys sujui rauhallisesti.

Poliisin mukaan aviomieheen kohdistuva murhaepäily on tulosta pitkään jatkuneista tutkimuksista. Hänen mahdollisesta motiivistaan sieppauksen lavastamiseen poliisi ei suostu vielä sanomaan mitään.

Syyttäjä aikoo esittää huomenna Tom Hagenia vangittavaksi vähintään neljäksi viikoksi. Muita henkilöitä ei ole toistaiseksi pidätetty.

Anne-Elisabeth Hagenia tai hänen ruumistaan ei ole toistaiseksi löydetty. Hagen katosi lokakuun lopussa 2018, mutta poliisi piti tiedon tapauksesta salassa seuraavaan tammikuuhun saakka Hagenin hengen pelastamiseksi.

Asiaa pidettiin sieppauksena, koska aviomies kertoi saaneensa uhkaavan kirjeen ja vaatimuksen yhdeksän miljoonan euron suuruisista lunnaista kryptovaluutassa.

Tutkimusten jälkeen viranomaisten käsitys tapahtuneesta on muuttunut täysin.

– Mitään toista neuvotteluosapuolta ei tosi asiassa ollut eikä kyse ollut todellisista neuvotteluista, poliisitarkastaja Tommy Bröske kertoi tiistaina.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut