OP:n tulos jäi kauas vuoden takaisesta – Vallilan konttorin myynti tuki koronakriisin synkistämää alkuvuotta

OP antoi aiemmin huhtikuussa tulosvaroituksen, jolloin yhtiö varoitti muun muassa sijoitustoiminnan tuottojen heikentymisestä. Aku Häyrynen / LEHTIKUVA

STT

OP Ryhmän tulos tammi–maaliskuussa jäi selvästi vuoden takaisesta. Tulos ennen veroja oli 129 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 194 miljoonaa euroa.

OP antoi aiemmin huhtikuussa tulosvaroituksen, jolloin yhtiö varoitti muun muassa sijoitustoiminnan tuottojen heikentymisestä koronaviruspandemian vuoksi. Nyt yhtiö kertoo, että sijoitustoiminnan nettotuotot laskivat 285 miljoonaa euroa -140 miljoonaan euroon.

Vähittäispankin kauden tulos laski 85 prosentilla 8 miljoonaan euroon ja yrityspankin tulos 76 prosentilla 14 miljoonaan euroon. Vakuutuksen tulos laski kolmanneksella 59 miljoonaan euroon.

Muun toiminnan tulos puolestaan nousi selvästi 57 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 5 miljoonaa euroa. Tämän osalta alkuvuoden tulosta paransi Helsingin Vallilassa sijaitsevan pääkonttorin myynti, mistä ryhmä kirjasi 96 miljoonan euron myyntivoiton. Ryhmä jatkaa kiinteistössä pitkäaikaisena vuokralaisena.

– Koronaviruspandemian vaikutuksista huolimatta OP Ryhmän vakavaraisuus on vahvalla tasolla ja myös rahoitusasema sekä maksuvalmius ovat hyviä, pääjohtaja Timo Ritakallio sanoo tiedotteessa.

Tulosvaroituksen yhteydessä ryhmä oli myös arvioinut, että sen tulos ennen veroja jää pienemmäksi kuin viime vuonna. Yhtiö oli aiemmin odottanut, että kuluvan vuoden tulos ennen veroja on samalla tasolla kuin vuonna 2019.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut