Yön uutiskooste: Koronavirus on vienyt hengen yli 200 000:lta

Todennäköisesti koronaviruskuolemia on enemmän kuin 200 000. AFP / LEHTIKUVA

STT

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on ympäri maailmaa kuollut tiettävästi yli 200 000 ihmistä, selviää Worldometers-tilastosivustolta ja yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta.

Todennäköisesti koronaviruskuolemia on enemmän. Useat maat eivät laske kuolintilastoihinsa todennäköisiä viruskuolemia, joita ei ole testeillä vahvistettu. Lisäksi joidenkin maiden kohdalla epäillään, että annetut tiedot eivät pidä täysin paikkaansa.

Koko maailmassa on vahvistettu lähes 2,9 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Espanjalaiset pääsemässä koronaeristyksestä viimein ylös, ulos ja lenkille

Tiukassa koronakurissa elävät espanjalaiset pääsevät ensi viikonlopusta alkaen ulos kuntoilemaan ja kävelyille samassa taloudessa asuvien ihmisten kanssa, kertoo maan pääministeri Pedro Sanchez.

Pääministerin mukaan tämä edellyttää, että pandemiakehitys jatkuu suotuisana.

Espanjan koronaviruspandemian vuoksi määräämät liikkumisrajoitukset kuuluvat maailman tiukimpiin. Kotoa on saanut poistua vain ruokakauppaan, apteekkiin tai sairaustapausten vuoksi.

Maan hallitus aikoo kertoa tiistaina tarkemmin, kuinka se suunnittelee purkavansa rajoituksia mahdollisesti toukokuun loppupuoliskolta alkaen. (Lähde: AFP)

Britannian pääministeri Johnson palaa maanantaina tehtäviinsä

Koronaviruksen seurauksena sairastunut Britannian pääministeri Boris Johnson palaa töihin maanantaina, kertovat useat kansainväliset mediat.

Lääkärin ohjeista riippuen Johnson saattaa jo maanantaina pitää pääministerin päivittäisen lehdistötilaisuuden, kirjoittaa Sky News.

CNN:n mukaan Johnsonin tehtäviä hoitanut Dominic Raab väistyy sivuun, jotta Johnson voi palata täysin tehtäviinsä.

Johnson sairastui viruksen vuoksi niin pahasti, että joutui useiksi päiviksi tehohoitoon. Hän sai happihoitoa, mutta ei joutunut hengityskoneeseen.

Poliisi pidätti Berliinissä kymmeniä koronarajoituksia vastustaneita mielenosoittajia

Saksan pääkaupungissa Berliinissä poliisi pidätti lauantaina kymmeniä mielenosoittajia, jotka vastustivat koronaviruksen vuoksi tehtyjä rajoitustoimia.

Noin tuhat ihmistä otti osaa mielenosoitukseen, josta on tullut Berliinissä viikoittainen. Osa mielenosoittajista oli pukeutunut T-paitoihin, joissa syytettiin liittokansleri Angela Merkeliä elämisen kieltämisestä.

Protesti oli luvaton, sillä Berliinissä on parhaillaan kielletty yli 20 hengen kokoontumiset.

Deutsche Welle -kanavan mukaan myös Stuttgartissa oli vastaava väenkokous, johon osallistui 350–500 ihmistä. ( Lähde: AFP)

Trump: Koronatiedotustilaisuudet eivät ole ajan ja vaivan arvoisia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tviitannut, että Valkoisen talon päivittäiset koronavirusta käsittelevät tiedotustilaisuudet eivät ole ajan ja vaivan arvoisia.

Tilaisuutta ei pidetty lauantaina, vaikka presidentti on pitänyt lehdistölle koronakatsauksen 50 kertaa kahden kuukauden aikana.

Paria päivää aikaisemmin Trumpin puheet tilaisuudessa aiheuttivat kohua. Presidentti piti selvittämisen arvoisena, voisiko koronapotilaan kehoon antaa vaikka ruiskeena desinfiointiainetta. Trump tarttui alustaviin tutkimustuloksiin, joiden mukaan desinfiointiaineet näyttivät toimivan hyvin virusta vastaan.

Desinfiointiaineen nauttiminen sisäisesti on hyvin vaarallista.

Satelliittikuvat antavat tiedonjyväsiä julkisuudesta pois olleen Pohjois-Korean johtajan sijainnista

Todennäköisesti Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unille kuuluva juna on nähty maan itäosassa. Asia selviää satelliittikuvista, jotka on analysoinut Yhdysvalloissa sijaitseva ajatushautomo.

Hautomon mukaan kuvat eivät vielä todista Kimin sijaintia tai tämän terveydentilaa, mutta ne saattavat antaa osviittaa.

Kimin terveydentila on herättänyt kysymyksiä. Aikaisemmin viikolla uutisoitiin, että johtaja olisi toipumassa vakavasta leikkauksesta eikä häntä ole näkynyt pitkään aikaan julkisuudessa. (Lähde: AFP)

Kevätaurinko aiheuttaa ihottumaa joka viidennelle suomalaiselle

Noin joka viides suomalainen saa auringosta ihottumaoireita. Vaivan nimi on monimuotoinen valoihottuma, joka puhkeaa useimmiten 20–30 vuoden iässä, kertoo ihotautien asiantuntija.

Ihottuma puhkeaa tyypillisesti kevään ensimmäisten lämpimien päivien seurauksena – usein huhtikuussa, ja loppuu juhannukseen mennessä. Iholle saattaa tulla näppylöitä, koholla olevia läiskiä tai rakkuloita. Tyypillisin oire on kutina.

Yleensä oireet ilmaantuvat pienellä viiveellä, eli jos aamupäivä on tullut vietettyä auringossa, oireet alkavat illalla.

Ihottuma uusii tyypillisesti seuraavinakin keväinä, mutta jatkuu vain harvalla loppuelämän.

Puukerrostalo paloi Oulun Höyhtyällä - sankka savu levisi huoneistoihin, yksi ihminen jatkotutkimuksiin

Kaksikerroksisessa puukerrostalossa syttyi tulipalo eilisiltana Oulun Höyhtyällä. Pelastuslaitoksen mukaan palo syttyi Kuikkatiellä sijaitsevan asuintalon häkkivarastossa.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan ja sammutettua. Suurempi haitta aiheutui kuitenkin savusta, joka pääsi leviämään rappukäytävän kautta talon kuuteen huoneistoon. Pelastuslaitos joutui murtautumaan huoneistoihin ihmisten etsinnän takia.

Yksi ihminen vietiin onnettomuuspaikalta jatkohoitoon, ja muutamalle asukkaalle jouduttiin järjestämään sijaismajoitus.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut