Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaalla vanhuksella on monta nimeä, mutta mikä sinusta on terminä soveliain? Vastaa kyselyyn!

Lentotukialuksella koronavirustartunnan saaneista kaksi kolmannesta oireettomia

Kaksi kolmasosaa lentotukialus Theodore Rooseveltilla koronavirustartunnan saaneista on oireettomia, ilmoittaa Yhdysvaltojen puolustusvoimien edustaja. Yli 4 800 hengen miehistöstä on testattu 94 prosenttia, ja tartuntoja on tähän mennessä löytynyt 660. Yksi miehistön jäsenistä on kuollut tautiin.

Hieman yli kymmenesosa tartunnan saaneista oli saanut negatiivisen testituloksen maaliskuun lopulla.

Kenraali John Hytenin mukaan lentotukialuksen miehistö poikkeaa muusta väestöstä siinä, että he ovat keskimääräistä nuorempia ja terveempiä.

Muualla arvio on ollut, että oireettomia tartunnan saaneita on 20–50 prosenttia.

Rooseveltin miehistö evakuoitiin Tyynellämerellä ankkurissa olevalta alukselta, kun paljastui, että koronavirus oli päässyt leviämään aluksella. Aluksen kapteeni Brett Crozier sai potkut sen jälkeen kun hänen tartunnoista kertova kirjeensä tuli julkisuuteen.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö aikoo testata lähes kaikki joukkonsa selvittääkseen, kuinka nopeasti normaaliin toimintaan voidaan palata. Tällä hetkellä joukkojen siirrot on keskeytetty.