Koulutuksen järjestäjiltä ohjeistus kevään valmistujais- ja ylioppilasjuhlien järjestämisestä

Ylioppilaiden juhlan ensisijaisiksi vaihtoehdoiksi suositetaan perjantaita 28. elokuuta tai lauantaita 29. elokuuta, jos juhlat on tuolloin jo turvallista järjestää. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Toisen asteen koulutuksen järjestäjät ovat antaneet oppilaitoksille suosituksen valmistujais- ja ylioppilasjuhlien järjestämisestä tänä keväänä.

Ohjeistuksen mukaan oppilaitokset toimittavat todistukset valmistuville postitse. Jos paikalliset olot sallivat, valmistujaisjuhla voidaan järjestää etäyhteyksien kautta lauantaina 30. toukokuuta.

Ammatillisen tutkinnon valmistumisen tai ylioppilaaksi valmistumisen edellytyksenä ei ole juhlatilaisuus tai juhlissa luovutettava todistus, joten juhlien peruuntuminen tai lykkääntyminen ei estä tutkintotodistuksen saamista.

Oppilaitokset järjestävät myöhemmin yhteisöllisen juhlatapahtuman valmistuneille. Ylioppilaiden juhlan ensisijaisiksi vaihtoehdoiksi suositetaan perjantaita 28. elokuuta tai lauantaita 29. elokuuta, jos juhlat on tuolloin jo turvallista järjestää.

Mikäli juhlatapahtumaa ei silloinkaan pystytä järjestämään turvallisesti, kevään 2020 ylioppilaat voidaan kutsua joulukuun alussa 2020 järjestettävään syksyn itsenäisyys-, valmistujais- ja ylioppilasjuhlaan.

Juhlat järjestetään myös ammattiin valmistuville.

Suosituksen ovat allekirjoittaneet yhdessä Suomen Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen Areena, lukiofoorumi ja lukiorehtoriverkosto sekä Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE, Sivistystyönantajat ja Yksityiskoulujen liitto.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut