Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

MT: Metsäyhtiö Finnpulp etsii keinoja nostaa jättimäinen tehdashanke kuolleista – povaa lisätietoja syksyksi

Metsäyhtiö Finnpulp etsii sittenkin uusia keinoja suunnittelemansa tehdashankkeen toteuttamiseksi, kertoo Maaseudun Tulevaisuus .

Yhtiön toimitusjohtaja Martti Fredrikson sanoo MT:lle, että yhtiö on pohtinut uusia keinoja, joilla se voisi saada evätyn ympäristöluvan. Yhtiö voisi esimerkiksi suunnitella toisenlaista hanketta entiselle paikalle tai hankkeen siirtämistä toiselle sijainnille. MT:n mukaan ainakin Kitee on ollut kiinnostunut tehdashankkeesta.

Myös omistajakunta on lehden mukaan hankkeessa entisin omistusosuuksin. Kiinalainen Hengan International omistaa Finnpulpista runsaan kolmanneksen.

Finnpulp suunnitteli vuosien ajan suurta biotuotetehdasta Kuopion Sorsasaloon. Investoinnin suuruus olisi ollut 1 600 miljoonaa euroa, ja tehdas olisi tuottanut 1,2 miljoonaa tonnia sellua vuodessa.

Viime joulukuussa korkein hallinto-oikeus kuitenkin kumosi hankkeen ympäristöluvan. Fredrikson kertoi tuolloin STT:lle, ettei yhtiöllä ole toista suunnitelmaa.

– Kuopion projekti oli nyt tässä. Se ei etene, ja tämä yhtiö on ollut yhden asian liike, hän sanoi tuolloin.

MT:n mukaan yhtiö pyrkii kertomaan uusia tietoja hankkeesta syksyllä. Koronapandemia on viivästyttänyt uuden hankkeen mahdollista edistämistä.