Yhdysvalloissa jo yli 4 000 koronaviruskuolemaa

Yhdysvalloissa oli tiistaina paikallista aikaa yli 186 000 sairastunutta. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Yhdysvalloissa jo yli 4 000 ihmistä on kuollut koronavirusepidemian seurauksena, kertoo maailman tartuntamääriä seuraava Johns Hopkins -yliopisto.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kuolleiden määrä on yli kaksinkertaistunut kolmen päivän takaisesta.

Yhdysvalloissa on yliopiston mukaan nyt noin 189 000 vahvistettua virustartuntaa, eniten kaikista maailman maista. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Yhdysvaltoja enemmän vain Italiassa ja Espanjassa.

Trump varoitti amerikkalaisia "tuskallisista viikoista"

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on varoittanut kansalaisia edessä olevissa tuskallisista viikoista, kertoo muun muassa uutiskanava CNN . Trump puhui tulevasta kahdesta viikosta päivittäisessä koronaviruskriisin liittyvässä tiedotustilaisuudessa.

Pari päivää sitten Trump arvioi, että koronaviruskuolemien määrässä korkein kohta saavutetaan todennäköisesti kahden viikon kuluessa eli pääsiäisen aikoihin.

– Haluan, että amerikkalaiset ovat valmistautuneet edessä oleviin rankkoihin päiviin, Trump sanoi tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Trump sanoi myös, että liittovaltion hallinnolla on hallussaan 10 000 hengityslaitetta. Presidentin mukaan niitä ei ole vielä jaettu osavaltioiden sairaaloihin, koska hoitoa vaativien tapausten määrän odotetaan nousevan lähitulevaisuudessa jyrkästi.

CNN:n mukaan presidentti on aiemmin ollut sitä mieltä, että kerran osavaltioihin jaettua laitteistoa voisi olla vaikea saada enää takaisin.

"Tähän ei ole ihmehoitoja"

Kansallisen allergia- ja tartuntatautiviraston johtaja Anthony Fauci toisti lehdistötilaisuudessa aiemman arvionsa siitä, että Yhdysvalloissa on syytä varautua jopa 100 000 koronaviruskuolemaan.

Terveysviranomaisten mukaan vain jyrkät eristystoimet ja liikkumisrajoitukset voivat auttaa hidastamaan ja estämään viruksen leviämistä. Rajoitusten arvioidaan koskevan jo ainakin 75:tä prosenttia asukkaista.

– Tähän ei ole ihmerokotteita tai -hoitoja. On vain se, miten käyttäydymme. Meistä jokaisen toiminta vaikuttaa siihen, miten pandemia kehittyy seuraavan 30 päivän aikana, presidentin hallinnon virustorjuntatoimista vastaava Deborah Birx sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Birxin mukaan viruskuolemien määrä saattaa pahimmassa tapauksessa nousta Yhdysvalloissa jopa 240 000:een.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut