Husin alueella on kuollut toinen potilas koronavirukseen – Suomessa yhteensä kolme koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa

Suomessa on keskiviikkoaamupäivään mennessä vahvistettu kolme koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Kanta-Hämeen sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirit tiedottivat uusista kuolintapauksista. Ensimmäisestä kuolintapauksesta Suomessa kerrottiin lauantaina.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella kuollut henkilö oli iäkäs aikuinen. Hus ei kerro asiasta tarkempia lisätietoja yksityisyyden suojan vuoksi. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kuollut oli keski-ikäinen henkilö, joka kuului perussairautensa vuoksi riskiryhmään.

Hus kertoi aiemmin keskiviikkona, että sen alueella oli tiistaina todettu 49 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä varmistettuja tartuntoja on Husin alueella nyt 561.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa on tällä hetkellä hoidettavana kaksi koronaviruspotilasta. Kanta-Hämeen alueella on yhteensä 20 varmistettua tartuntaa.

Neljä uutta tartuntaa Puolustusvoimissa

Puolustusvoimissa on todettu neljä uutta vahvistettua koronavirustartuntaa. Puolustusvoimien mukaan uusista tartuntatapauksista kaksi on Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä, yksi Merivoimissa ja yksi Maavoimien Panssariprikaatissa. Yhteensä Puolustusvoimissa on nyt todettu kahdeksan tartuntaa, joista kolme koskee varusmiehiä ja viisi henkilökuntaa.

Kaartin jääkärirykmentin tartunnan saaneista toinen on varusmies ja toinen henkilökunnan jäsen. Varusmies oli käynyt valmennusleirillä ulkomailla, minkä jälkeen oireet alkoivat. Varusmiehen kanssa samalla valmennusleirillä olleet henkilöt ovat olleet poissa varuskunnasta palattuaan kotimaahan. Kaartin jääkärirykmentin tartunnan saanut henkilökuntaan kuuluva oli ollut ulkomailla, ja hän on jäänyt kotiin heti palattuaan Suomeen.

Merivoimien ja Panssariprikaatin tartunnan saaneet ovat henkilökunnan jäseniä.

Puolustusvoimat on kertonut aiemmin neljästä koronavirustartunnasta, joista kaksi on tapahtunut varusmiehille ja kaksi henkilökunnan jäsenille. Varusmiehet ovat kotihoidossa ja he voivat Puolustusvoimien mukaan hyvin.

HS: Viranomaisarviot synkentyneet

Huoli ulkomailta Suomeen tulevista suomalaisista ja työikäisten vakavasta sairastumisesta on synkentänyt viranomaisarviota koronaviruksen vaikutuksista, kirjoittaa Helsingin Sanomat .

Asiantuntijat Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) pitivät tiistaina tilannekatsauksen eduskuntapuolueiden johdolle.

HS on haastatellut viisi paikalla ollutta. Heidän mukaansa viranomaisten analyysi oli muuttunut täysin toissaviikkoisesta vastaavasta kokouksesta.

– Viimeksi viesti oli, että ei ole aika millekään koville toimille. Nyt se oli, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin osalta ollaan jo huonossa tilanteessa, yksi lähde kertoo.

Läsnä olleet kertovat, että uusilla arvioilla perusteltiin tuoreita rajoitustoimia, muun muassa ravintoloiden sulkemista.

Lähteiden mukaan THL:n laskelmia oli synkentänyt arvio siitä, että Suomeen saapuu noin 200 000 riskialueilla maailmalla ollutta suomalaista. Tätä THL ei ehtinyt ottaa huomioon laskelmissaan aiemmin, kun valmiuslain käyttöönottoa valmisteltiin.

Arviota on synkentänyt myös se, että koronaviruksen takia tehohoitoon joutuneita työikäisiä on enemmän kuin viranomaiset pari viikkoa sitten uskoivat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut