Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Filippiinien Taal-tulivuori voi sylkeä laavaa ja tuhkaa viikkojen ajan

Taal alkoi syöstä ilmoille tuhkaa ja laavaa sunnuntaina. Tulivuori sijaitsee 65 kilometrin päässä maan pääkaupungista Manilasta. LEHTIKUVA/AFP

Filippiineillä aktivoitunut Taal-tulivuori voi syöstä ilmaan laavaa ja tuhkaa vielä viikkojen ajan, varoittavat viranomaiset.

Tilanne jättää tuhannet kodeistaan paenneet epävarmaan tilanteeseen. Noin 30 000 ihmistä on tällä hetkellä väliaikaissuojissa. Tulivuoren pelätään yhä purkautuvan räjähdysmäisesti, eikä tarkkaa tietoa käynnissä olevan purkauksen kestosta pystytä antamaan.

Filippiinien tulivuoriopin ja seismologian instituutin Phivolcsin johtaja Renato Solidum kertoi, että Taalin aiemmat purkaukset ovat kestäneet jopa kuukausia.

Seismologien mukaan magmaa eli sulaa kiviainesta liikkuu maan sisällä kohti Taalin kraatteria, mikä lisää uhkaa räjähdysmäisestä purkauksesta.

Tulivuori on yksi Filippiinien aktiivisimmista. Solidumin mukaan se purkautui edellisen kerran vuonna 1977. Se sijaitsee 65 kilometrin päässä maan pääkaupungista Manilasta.

Alueella on ollut myös yli sata purkauksen sivutuotteena syntynyttä maanjäristystä, ja niiden on ennustettu jatkuvan.

Taal alkoi syöstä ilmoille tuhkaa ja laavaa sunnuntaina, minkä seurauksena Manilan kansainvälisen lentokentän liikenne jouduttiin sulkemaan ja satoja lentoja peruttiin. Lentoliikenne aloitettiin kuitenkin maanantaina uudelleen ja yhä tänään kentällä on purettu sinne muodostuneita ruuhkia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi