Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Kaksi kuollut Lounais-Ranskan myrskyissä – satojatuhansia koteja kärsi sähkökatkoista

Palomiehet evakuoivat ihmisiä Maubourguetissa Lounais-Ranskassa. Lehtikuva/AFP

Kaksi eläkeläistä on kuollut Lounais-Ranskaa riepotelleissa myrskyissä. Lisäksi satojatuhansia koteja on ollut ilman sähköä ja ainakin viisi ihmistä on loukkaantunut, kaksi vakavasti.

70-vuotias mies kuoli, kun hänen autonsa osui kaatuneeseen puuhun Ranskan Baskimaassa. 76-vuotias mies puolestaan kuoli, kun tulvavedet veivät hänet mukanaan postinhakureissulla Lot-et-Garonnen alueella. Pelastajat löysivät miehen ruumiin vuorokauden kuluttua yli kilometrin päästä tämän kotoa. Molemmat miehet kuolivat perjantaina.

Ranskan ilmatieteen laitoksen antama, toiseksi korkein tulvavaroitus on edelleen voimassa useilla alueilla Lounais-Ranskassa. Tulvien lisäksi vaaraa aiheuttavat myrskytuulet.

Paikallisen sähköyhtiön mukaan lauantai-iltana ilman sähköä oli vielä noin 15 000 kotia, mutta pahimmillaan myrskyt pimensivät jopa 400 000 taloutta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tulvat nostivat vedenpintaa joillakin alueilla hurjaa vauhtia, jopa 30 senttiä tunnissa. Lauantaina vedenpinta alkoi pelastustyöntekijöiden mukaan hiljalleen laskea.

Maanvyöryt tukkivat teitä ja Larunsin alueella juomaveden saanti katkesi. Landesissa satoja ihmisiä evakuoitiin kodeistaan varotoimena.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi