Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Uuden-Seelannin tulivuorenpurkauksen kuolonuhreja etsittiin vedestä

Ruumiiden noutaminen White Islandilta on vaarallista puuhaa. Lehtikuva/AFP

Uudessa-Seelannissa sukeltajat ovat etsineet kahta ruumista merestä läheltä White Island -saarta, jossa purkautui tulivuori maanantaina. Ruumiiden paikantamisessa käytetään apuna myös ilmakuvaa.

Poliisin mukaan sukellusolosuhteet ovat "ainutlaatuisia ja haastavia", sillä näkyvyys vedessä on nollasta kahteen metriin.

Perjantaina Uuden-Seelannin erikoisjoukot saivat kuljetettua kuusi ruumista pois saarelta. Operaatio oli vaarallinen, sillä tulivuoren on arveltu purkautuvan lähipäivinä uudelleen.

Tulivuori purkautui maanantaina, jolloin saarella oli lähes 50 ihmistä. BBC:n mukaan tähän mennessä 15 ihmisen on vahvistettu kuolleen. Parikymmentä ihmistä on tehohoidossa.

Saarta tarkkailevien tutkijoiden mukaan uuden purkauksen mahdollisuus viikonlopun aikana on vähenemässä, mutta riski on yhä olemassa.

– Uusien laskelmien mukaan on olemassa 35–50 prosentin riski uudelle purkaukselle, tulivuorenpurkauksen riskejä arvioiva tutkija Natalia Deligne sanoo.

Ensimmäinen uhri on tunnistettu

Lauantaina poliisi tunnisti ensimmäisen uhrin, joka oli 21-vuotias australialainen nainen. Hän oli vieraillut saarella isänsä ja isosiskonsa kanssa.

Kuolemansyytutkijat yrittävät tunnistaa perjantaina saarelta tuotujen uhrien ruumiit Aucklandissa, kirjoittaa australialainen ABC News. Poliisi kerää mahdollisista uhreista tietoa, jota verrataan ruumiinavausten tuloksiin.

– Tämä on pitkä ja monimutkainen prosessi, ja yritämme palauttaa läheiset mahdollisimman pian perheilleen, poliisin edustaja John Tims sanoi BBC:n mukaan.

Pääministeri kehottaa viettämään hiljaisen minuutin uhrien kunniaksi

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern on kehottanut viettämään hiljaisen minuutin maanantaina kello 14.11 paikallista aikaa tulivuorenpurkauksen uhrien kunnioittamiseksi.

– Yhdessä voimme ilmaista suruamme kuolleiden ja loukkaantuneiden puolesta ja osoittaa tukeamme heidän surevia perheitään ja ystäviään kohtaan, Ardern sanoi.

Hiljaisen minuutin on tarkoitus alkaa tasan viikko tulivuorenpurkauksen alkamisen jälkeen.

Useimmat saarella olleet ihmiset olivat turisteja Australiasta, Yhdysvalloista, Britanniasta, Kiinasta, Saksasta, Malesiasta ja Uudesta-Seelannista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi