Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Valkoinen talo lyttäsi jälleen virkarikostutkinnan eikä antanut suoraa vastausta siihen, osallistuuko se käsittelyyn

Edustajainhuoneen oikeusvaliokunta on pyytänyt Valkoiselta talolta vastausta siihen, tuoko se kuulemiseen todistajia puolustamaan presidentti Donald Trumpia. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on jälleen lytännyt demokraattien ajaman virkarikostutkinnan presidentti Donald Trumpia vastaan. Valkoinen talo kutsui lausunnossaan tutkintaa täysin perusteettomaksi.

– Kuten tiedätte, virkarikostutkintanne on täysin perusteeton ja se on loukannut oikeusturvan perusperiaatteita ja olennaista oikeudenmukaisuutta, Valkoisen talon lakimies Pat Cipollone kirjoitti edustajainhuoneen oikeusvaliokunnan puhemies Jerry Nadlerille osoitetussa kirjeessä.

Oikeusvaliokunta on pyytänyt Valkoiselta talolta vastausta siihen, tuoko se kuulemiseen todistajia puolustamaan Trumpia. Presidentin kanslia ei kuitenkaan suoraan vastannut kysymykseen sille asetettuun määräaikaan menneessä.

– Edustajainhuoneen demokraatit ovat tuhlanneet riittävästi amerikkalaisten aikaa tällä huijauksella. Teidän pitäisi lopettaa tämä nyt, eikä tuhlata enää yhtään lisää aikaa lisäkuulemisiin, Cipollone kirjoitti.

Sen sijaan republikaanit ovat vaatineet oikeusvaliokunnan kuultavaksi demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Joe Bidenin poikaa Hunter Bidenia, tiedusteluvaliokunnan puhemiestä, demokraattien Adam Schiffiä ja nimetöntä ilmiantajaa, josta koko virkarikostutkinta sai alkunsa.

Virkarikostutkinta käynnistyi syyskuussa. Tutkinnan keskiössä ovat väitteet, joiden mukaan Trump olisi painostanut Ukrainan presidenttiä tutkimaan Trumpin poliittisen vastustajan Joe Bidenin ja tämän pojan Hunter Bidenin toimia. Suurempi kysymys on, katsotaanko Trumpin painostaneen vieraan valtion johtajaa vaikuttaakseen Yhdysvaltojen ensi vuoden presidentinvaaleihin.

Oikeusvaliokunnan tehtävänä on luonnostella virkarikossyyte Trumpia vastaan. Varsinaisen syytteen nostamisesta äänestää koko edustajainhuone. Jos syyte nostetaan, asia siirtyy republikaanienemmistöisen senaatin käsittelyyn.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi