Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ruotsissa maltillinen kokoomus ja ruotsidemokraatit istuivat neuvottelupöytään

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin (kuvassa) mukaan nyt oli "korkea aika" keskustella ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin kanssa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Ruotsissa maltillisen kokoomuksen ja ruotsidemokraattien johtajat ovat tänään keskustelleet keskenään. Sosiaalidemokraattien johto on arvostellut puolueiden siniruskeaksi luonnehtimaa tapaamista.

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mukaan nyt oli "korkea aika" keskustella ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin kanssa. Aiemmin Kristersson on sanonut, että yhteistyö ruotsidemokraattien kanssa ei ole mahdollista ja että hänen arvonsa eroavat ruotsidemokraattien edustamista arvoista.

Twitterissä Kristersson kertoo, että tapaamisen aikana keskusteltiin muun muassa rangaistuksista jengirikollisuuteen liittyvissä murhissa. Energia- ja ilmastopolitiikan osalta osapuolet puhuivat hänen mukaansa siitä, kuinka ydinvoimalla on tärkeä rooli tulevaisuudessakin. Lisäksi esillä olivat myös maahanmuuttokysymykset.

Kristerssonin mukaan hänen keskustelunsa Åkessonin kanssa olivat rakentavat.

– Maltillinen kokoomus ja ruotsidemokraatit ovat eri puolueita, joilla on eri ideologiat ja joilla on eri mielipiteet monissa asioissa. Mutta me kunnioitamme toisiamme, ja monissa asiakysymyksissä me ajattelemme likipitäen samoin, Kristersson sanoi Twitterissä.

Oikeistokonservatiivista politiikkaa

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja, pääministeri Stefan Löfvenin mielestä maltillinen kokoomus ja Kristersson ovat ojentaneet tahtipuikon ruotsidemokraateille.

– Olemme nähneet (tilanteen) kehittyvän tähän suuntaan, tähän siniruskeaan (suuntaan), Löfven sanoi uutistoimisto TT:lle.

Kehitys ei ole hänen mukaansa hyväksi ruotsalaisen työntekijän kannalta.

– Tällöin voimistuu oikeistokonservatiivinen politiikka, eivätkä sitä halua ruotsalaiset työntekijät eivätkä palkansaajat, Löfven sanoi.

Keskustan valtiopäiväryhmän puheenjohtajan Anders W. Jonssonin mukaan on hyvin huolestuttavaa, että yksi puoluejohtaja on rikkonut lupauksensa olla tekemättä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi