Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Amazonin metsäkato on vuosikymmenen suurinta

Tämän vuoden ensimmäisten kahdeksan kuukauden aikana Amazonia on tuhottu lähes kaksi kertaa nopeammin kuin samaan aikaan aikaisempana vuonna. LEHTIKUVA/AFP

Amazonin sademetsää katoaa vauhdikkaammin kuin vuosiin, selviää Brasiliassa torstaina julkaistuista tarkistetuista tilastoista.

Kansallinen avaruustutkimusinstituutti INPE kertoo, että heinäkuuhun mennessä metsää oli hävitetty vuoden aikana yli 10 000 neliökilometriä, mikä on enemmän kuin aikaisempina vuoden mittaisilla tarkastelujaksoilla sitten vuoden 2008. Tuolloin metsää hakattiin yli 12 000 neliökilometriltä.

Edellisellä tarkastelujaksolla, elokuusta 2017 seuraavan vuoden heinäkuuhun, metsää menetettiin hieman yli 7 000 neliökilometriltä.

Aikaisemmista tilastoista on selvinnyt, että tämän vuoden ensimmäisten kahdeksan kuukauden aikana metsää on tuhottu lähes kaksi kertaa nopeammin kuin samaan aikaan aikaisempana vuonna.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on Amazonin alueella harjoitetun maanviljelyn ja kaivostoiminnan puolestapuhuja. Hän onkin päätynyt diplomaattisiin kiistoihin Euroopan maiden kanssa Amazonin tilasta.

60 prosenttia Amazonista sijaitsee Brasiliassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi