Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Washington Post: Trump laittoi vävynsä Jared Kushnerin luotsaamaan raja-aitaprojektia

Trump haluaisi, että ainakin noin 640 kilometriä Meksikon raja-aitaa olisi rakennettuna ennen kuin seuraava presidentti valitaan. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on laittanut kiistellyn raja-aitansa rakentamisen vävynsä vastuulle, kertoo Washington Post.

Trumpin tyttären Ivanka Trumpin aviomiehen Jared Kushnerin on määrä keskustella Valkoisessa talossa joka toinen viikko valtion viranomaisten kanssa päivittääkseen raja-aidan tilannetietoja.

Avustajien mukaan Kushner kertoi Valkoisen talon virkamiehille olevansa vastuussa raja-aidasta.

Avustajat kertoivat hänen myös linjanneen, että Trumpin mielestä on äärimmäisen tärkeää, että ainakin 400 mailia eli noin 640 kilometriä aitaa olisi rakennettuna ennen kuin seuraava presidentti valitaan. Presidentinvaalit järjestetään ensi vuoden marraskuun alussa.

Kushner on painostanut tulli- ja rajaviranomaisia sekä armeijan insinöörejä nopeuttamaan yksityisten maiden haltuunottoja. Trumpin tavoite on pystyttää reilut 720 kilometriä raja-aitaa ensi vuoden loppuun mennessä.

Washington Postin jututtamien viranomaisten mukaan seuraavien kuukausien aikana pitäisi tehdä yli 800 yksityisomaisuuden haltuunottoon johtavaa hakemusta, jotta tavoitteeseen päästäisiin.

Yksi Trumpin näkyvimmistä vaalilupauksista oli raja-aidan pystyttäminen Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle laittoman maahanmuuton suitsimiseksi. Hän myös lupasi laittaa Meksikon maksamaan aidan rakentamisen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi