Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Naton pääsihteeri aikoo vaatia Ranskan Macronilta selitystä "aivokuollut Nato"-väitteistä

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Lehtikuva/AFP

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg aikoo ensi viikolla keskustella Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa tämän kommenteista siitä, että Nato on "aivokuollut". Stoltenberg kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa sotilasliiton ulkoministerikokouksen aattona.

– Mielestäni tämä on paras tapa käsitellä mahdollisia eroavaisuuksia: istumme alas, keskustelemme niistä ja yritämme ymmärtää kokonaisuudessaan nämä viestit ja syyt, joista ne kumpuavat. Minun viestini on, että Nato on kehittyvä, ketterä ja vastaamiskykyinen, Stoltenberg sanoi.

Macron sanoi Economist-lehden haastattelussa Naton kärsivän "aivokuolemasta", joka näkyy muun muassa Euroopan ja Yhdysvaltojen välisen strategisen yhteistyön puutteina ja Nato-maa Turkin omatoimisena hyökkäyksenä Pohjois-Syyriaan.

Stoltenberg puolusti Natoa kiivaasti puheessaan. Hän sanoi Naton tekevän enemmän asioita kuin koskaan ja varoitti kaivamasta maata sotilasliiton jalkojen alta.

Macronin puheille lämmin vastaanotto lähinnä Venäjältä

Macronin Nato-puheet saivat lämpimän vastaanoton lähinnä Venäjältä. Naton itäeurooppalaisissa jäsenmaissa Macronin kommentit herättivät likimain kauhua varsinkin, kun hän samalla ilmaisi halunsa lämmittää suhteita Venäjään.

Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsi Macronin "laveat arviot" ja vakuutti Naton olevan yhä välttämätön Euroopan turvallisuudelle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi