Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Talebanien vangitsemat länsimaiset professorit vapautettiin kolmen vuoden vankeuden jälkeen

Yksi vapautetuista on Anas Haqqani, jonka isoveli Sirajuddin Haqqani kuuluu Taleban-liikkeen johtohahmoihin ja johtaa militanttia Haqqani-verkostoa. Afganistanin viranomaisten mukaan myös Anas Haqqani on tärkeässä roolissa verkostossa. LEHTIKUVA/AFP

Afganistanissa Taleban-liike on vapauttanut kaksi panttivankia kolmen vuoden vangitsemisen jälkeen, poliisi- ja kapinallislähteet kertovat.

– Tiistaiaamuna noin kymmeneltä kaksi Afganistanin amerikkalaisen yliopiston professoria vapautettiin Nawbaharin alueella Zabulin maakunnassa. Heidät kuljetettiin pois Zabulista yhdysvaltalaisilla helikoptereilla, poliisilähde sanoi AFP:lle.

Taleban-lähteiden mukaan vapautetut ovat yhdysvaltalainen Kevin King ja australialainen Timothy Weeks. Englantia opettaneet miehet vangittiin yliopiston liepeillä vuonna 2016.

Vapautuksessa on kyse vankien vaihdosta, jossa Afganistanin hallitus vapautti kolme taleban-vankia ja lähetti heidät Qatariin. Yksi vapautetuista on Anas Haqqani, jonka isoveli Sirajuddin Haqqani kuuluu Taleban-liikkeen johtohahmoihin ja johtaa militanttia Haqqani-verkostoa. Afganistanin viranomaisten mukaan myös Anas Haqqani on tärkeässä roolissa verkostossa.

Afganistanin presidentti Ashraf Ghani sanoi viime viikolla toivovansa, että vankien vaihto "tasoittaisi tietä" epävirallisille neuvotteluille hänen hallituksensa ja Taleban-liikkeen välillä. Talebanit ovat tähän asti kieltäytyneet neuvottelemasta Kabulissa majaansa pitävän hallituksen kanssa.

Yhdysvaltojen armeijan erikoisjoukot yrittivät vapauttaa professorit vuonna 2016 hieman heidän vangitsemisensa jälkeen. Tulitaisteluun päättynyt pelastusoperaatio ei kuitenkaan onnistunut, sillä miehet oli siirretty pois hieman ennen operaation alkamista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi