Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Tanska aikoo keskeyttää konsuliavun antamisen tanskalaisille terroristitaistelijoille

Syyskuussa Tanskan hallitus arvioi, että yhteensä 36 ääri-islamistia on matkustanut Tanskasta konfliktialueille. LEHTIKUVA/AFP

Tanska on ilmoittanut aikovansa keskeyttää konsuliavun antamisen kansalaisilleen, jotka ovat lähteneet ulkomaille taistelemaan islamistijärjestöjen joukkoihin. Maan ulkoministeri Jeppe Kofod kirjoitti Twitterissä, ettei Tanska ole mitään velkaa taistelijoille, jotka ovat matkustaneet Syyriaan ja Irakiin taistellakseen äärijärjestö Isisissä.

Tanskalaisen uutistoimisto Ritzaun mukaan konsuliapuun kuuluu yleensä esimerkiksi vankilavierailuja ja keskusteluja paikallisten viranomaisten kanssa vankien olosuhteista. Ulkoministerin mukaan avun antamiselle ei ole perustetta.

– Tanskaa ei pitäisi pakottaa auttamaan ihmisiä, jotka käänsivät selkänsä meille, ovat uhka Tanskan turvallisuudelle ja taistelevat kaikkea sitä vastaan, mitä me puolustamme, Kofod sanoi Ritzaulle.

Jos Tanskan kansankäräjät hyväksyy ehdotuksen, se koskee Kofodin mukaan kaikkia terroristiliikkeisiin liittyneitä taistelijoita.

Aiemmin tällä viikolla Turkki aloitti vierastaistelijoiden lähettämisen takaisin kotimaihinsa. Kun Turkki aloitti hyökkäyksen Syyriaan viime kuussa ja pakotti monet Isis-taistelijat pakoon, Tanska ilmoitti poistavansa taistelleilta kaksoiskansalaisilta Tanskan kansalaisuuden, jotta nämä eivät voisi palata maahan.

Syyskuussa Tanskan hallitus arvioi, että yhteensä 36 ääri-islamistia on matkustanut Tanskasta konfliktialueille. Kymmenellä heistä oli oleskelulupa, jonka Tanskan viranomaiset peruivat. Osa vierastaistelijoista on vangittu.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi