Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Hongkongin väkivaltaisuudet keskittyvät yliopistokampuksille, Hollanti kutsuu opiskelijansa kotiin

Jousipyssyllä varustautunut mielenosoittaja Hongkongin polyteknisen yliopiston liepeillä perjantaina. LEHTIKUVA/AFP

Hongkongissa tuhannet ihmiset jatkoivat perjantaina mielenilmauksiaan jo viidettä päivää peräkkäin. Arkipäivinäkin aktivoituneet mielenosoittajat tukkivat katuja ja estivät julkista liikennettä toimimasta. Yhteenotot poliisin kanssa ovat viikon aikana olleet väkivaltaisia, ja ainakin kaksi ihmistä on kuollut.

Mielenilmauksien näkyvimmät välienselvittelyt on tällä viikolla käyty yliopistokampuksilla. Tästä huolestuneena Hollannin suuret yliopistot ohjeistivat opiskelijoitaan palaamaan kotiin Hongkongista. Erityishallintoalueella opiskelee noin 300 hollantilaista.

Poliisi on myös ensi kertaa pidättänyt ulkomaan kansalaisia, kun kaksi saksalaisopiskelijaa otettiin kiinni laittoman kokoontumisen takia.

Hongkongin mielenosoitukset ovat jatkuneet jo viisi kuukautta.

Kiinan kärsivällisyys vähenee

Kiina presidentti Xi Jinping varoitti eilen, että mielenosoittajat uhkaavat Kiinan "yksi valtio, kaksi järjestelmää" -periaatetta. Xi sanoi, että väkivalta on saatava loppumaan ja kaaoksen on vaihduttava järjestykseen. Xin pelätään jossain vaiheessa saavan tarpeekseen Hongkongin kaaoksesta ja lähettävän sinne sotilaita.

Valtiollinen Global News kirjoitti eilen Twitterissä, että aluehallinto aikoo julistaa kaupunkiin ulkonaliikkumiskiellon viikonlopuksi. Vaikka tviitti poistettiin pian, se oli omiaan lisäämään jännitettä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi