Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Norjalainen rajavartija pääsi vapaaksi vakoilijavaihdossa Venäjän kanssa – ehti olla vangittuna miltei kaksi vuotta

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda armahti kaksi venäläisvakoojaa. LEHTIKUVA/AFP

Liettua ja Norja ovat vaihtaneet vakoilusta tuomittuja, armahdettuja vankeja Venäjän kanssa. Vaihdettujen joukossa on myös norjalainen ex-rajavartija Frode Berg, 63. Berg luovutettiin aamupäivällä Norjan viranomaisille. Berg sai Venäjällä vakoilusta 14 vuoden tuomion. Hän on ollut vangittuna liki kaksi vuotta.

– Olemme iloisia, että Frode Berg pääsi kotiin Norjaan vapaana miehenä. Kiitän Liettuan viranomaisia yhteistyöstä ja ponnistelusta Bergin vapauttamiseksi, sanoi pääministeri Erna Solberg lehdistötiedotteessa.

– Vankeusaika on ollut suuri koettelemus Frode Bergille ja hänen läheisilleen. Olemme iloisia siitä, että hän pääsee perheensä pariin. Olemme tehneet systemaattisesti työtä saadaksemme hänet kotiin aina siitä lähtien kun hänet pidätettiin, pääministeri jatkoi.

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda armahti perjantaina kaksi vakoilusta tuomittua venäläistä, kertoi presidentinkanslia. Heidät vaihdettiin vakoilusta tuomittuihin liettualaisiin Venäjän kanssa. Molemmat venäläiset oli tuomittu noin kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin vakoilusta ja vakoilijoiden värväämisestä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi