Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

USA:n mukaan laiton huumekauppa Venezuelassa on kasvanut 50 prosenttia Maduron valtakaudella

Komentajan mukaan Maduron hallinto käyttää huumekauppaa rikastuakseen ja tekee yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvaltojen mukaan laiton huumekauppa Venezuelassa on kasvanut 50 prosenttia vasemmistopresidentti Nicolas Maduron valtakaudella. Asiaa kommentoi Yhdysvaltojen puolustusministeriön Etelä- ja Keski-Amerikan sotatoimialueesta vastaava komentaja, amiraali Craig Faller.

– Olemme nähneet Venezuelasta ulos suuntautuvan huumekaupan kasvua, ja sitä auttaa ja yllyttää Maduron laiton hallinto, Faller totesi.

Hänen mukaansa Maduron hallinto käyttää huumekauppaa rikastuakseen ja tekee yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa.

– Laiton huumekauppa Venezuelassa ja maan läpi on kasvanut 50 prosentilla, ja Maduro sekä hänen käskyläisensä tekevät rahaa epärehellisesti yhdessä laittomien huumekauppiaiden kanssa, Faller sanoi.

Hän ei tarkentanut, missä ajassa 50 prosentin kasvu on tapahtunut. Maduro on hallinnut Venezuelaa vuodesta 2013.

Yhdysvallat ei enää tunnusta Maduroa Venezuelan presidentiksi vaan on asettautunut tukemaan oppositiojohtaja Juan Guaidoa.

Yhdysvallat on myös asettanut pakotteita Venezuelan huumekauppaan kytketyille toimijoille. Joukossa on muun muassa Venezuelan teollisuusministeri.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi