Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Britannia ei nimeä EU-komissaariaan ennen joulukuun vaaleja

Tulevan Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoo saaneensa Britannian viranomaisilta kirjeen asiasta. LEHTIKUVA/Heikki Saukkomaa

Britannia ei nimeä EU-komissaariaan ennen joulukuun ennenaikaisia parlamenttivaaleja. Tulevan Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoo saaneensa Britannian viranomaisilta kirjeen asiasta.

EU-lähteiden mukaan von der Leyen on selvittänyt oikeusoppineilta, ettei Britannian komissaarin puuttuminen estä komissiota aloittamasta työtään joulukuun alussa.

Alun perin von der Leyenin piti aloittaa jo pari viikkoa sitten, mutta Ranskan, Unkarin ja Romanian komissaariehdokkaita ei hyväksytty. Kolmikon uudet komissaariehdokkaat ovat kuitenkin jo saaneet hyväksynnän oikeusasioiden valiokunnalta, mikä tarkoittaa sitä, että he pääsevät tänään kuultaviksi valiokuntiin.

Jos viimeisetkin komissaariehdokkaat läpäisevät kuulemiset ja parlamentti hyväksyy koko komission, voisi uusi komissio periaatteessa ehtiä aloittamaan joulukuun alussa.

EU on myöntänyt Britannian erolle lisäaikaa sillä ehdolla, että maa ei vaikeuta muun EU:n toimintaa. Lisäaikaa on myönnetty joustavasti tammikuun loppuun saakka.

Vaalikamppailua käyvä pääministeri Boris Johnson on aiemmin sanonut, että maa ei enää aseta uutta komissaaria.

Uuden komission eli muun muassa Jutta Urpilaisen piti aloittaa työnsä marraskuun alussa. Puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja hänen komissaarinsa jatkavat niin kauan kunnes uusi on nimitetty. Myös komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen on kertonut jatkavansa niin kauan kuin on tarpeen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi