Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Hongkongissa kuoli mielenosoittaja, laajoja kulkueita luvassa

Hongkongin mielenosoitukset ovat jatkuneet jo viisi kuukautta. Lehtikuva/AFP

Hongkongin kaduille odotetaan tänään laajoja kynttiläkulkueita sen jälkeen, kun parkkitalosta mielenosoituksien aikana pudonnut opiskelija menehtyi sairaalassa vammoihinsa.

Sairaalan mukaan Alex Chow, 22, kuoli aamulla. Opiskelija tuotiin sairaalan maanantaina, kun hänet oli löydetty tajuttomana verilammikosta parkkitalon toisesta kerroksesta. Putoamiseen liittyvät yksityiskohdat ovat hämärän peitossa, mutta mielenosoittajat paiskoivat kiviä ja muita esineitä poliisin niskaan parkkitalosta. Poliisi vastasi muun muassa käyttämällä kyynelkaasua.

– Tänään suremme vapaustaistelijan kuolemaa Hongkongissa. Emme jätä ketään. Me aloitimme yhdessä ja lopetamme yhdessä. Olemme kärsineet menetyksiä viime kuukausina, ja nyt Hongkongin aluehallinnon on aika maksaa niistä, kirjoitti mielenosoittajien johtajiin kuuluva Joshua Wong Twitterissä.

Viisi levotonta kuukautta

Hongkongin mielenosoitukset ovat jatkuneet jo viiden kuukauden ajan. Ne alkoivat sen jälkeen, kun aluehallinto yritti ajaa läpi luovutuslain, joka olisi sallinut rikoksesta epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan. Laki on sittemmin peruttu, mutta mielenosoitukset ovat jatkuneet.

Liikehdintä on laajentunut laajaksi demokratialiikkeeksi, jossa vaaditaan muun muassa hallintojohtaja Carrie Lamin eroa, vapaita vaaleja ja demokraattisia uudistuksia.

Kiina on sallinut Hongkongille sellaisia vapauksia, joita muualla maassa ei ole. Presidentti Xi Jinpingin valtaannousun jälkeen pelot eritysaseman menettämisestä ovat kuitenkin voimistuneet.

Britannia luovutti Hongkongin Kiinalle vuonna 1997.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi