Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ainakin 15 kuollut iskuissa Thaimaassa – tekijöiksi epäillään kapinallisia

Pommiryhmän jäsenet tutkivat paikkaa, jolla isku tapahtui. Lehtikuva/AFP

Ainakin 15 ihmistä on kuollut Thaimaan eteläosissa tehdyissä iskuissa, kertoo armeijan edustaja. 12 ihmistä kuoli iskujen tekopaikalla, loput myöhemmin muun muassa sairaalassa. Lisäksi ainakin neljä on haavoittunut.

Iskut tapahtuivat tiistai-iltana paikallista aikaa Yalan provinssissa kahdella tarkastuspisteellä. Armeijan edustajan Pramote Prom-inin mukaan kapinalliset avasivat tulen tarkastuspisteitä pyörittäviä siviilivapaaehtoisia kohti. Tarkastuspisteet ja niitä ympäröivät alueet on nyt suljettu tutkintaa vasten.

Armeijan edustajan mukaan iskujen tekijöiksi epäillään muslimikapinallisia, mutta mikään ryhmä ei ole toistaiseksi ottanut vastuuta iskuista.

Väkivaltaisuudet ovat piinanneet Thaimaan eteläosien provinsseja jo vuosien ajan. Viimeisen 15 vuoden aikana iskuissa on kuollut yli 7 000 ihmistä. Tuorein isku oli verisin vuosiin.

Kapinalliset haluavat Thaimaan ja Malesian raja-alueelle itsehallintoa. Buddhalaisenemmistöinen Thaimaa kuitenkin liitti malaiji-muslimien asuttaman alueen itseensä yli vuosisata sitten.

Sekä separatistikapinalliset että Thaimaan valtaa puolustavat joukot ovat tehneet iskuja toisiaan vastaan. Kärsijöiksi ovat usein joutuneet siviilit.

Kapinalliset syyttävät valtaapitäviä kulttuurinsa nujertamisesta ja toistuvista väärinkäytöksistä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi