Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Rekkatragedian kuolonuhrit saattoivat matkustaa väärennetyillä kiinalaisilla passeilla

39 ihmistä löytyi kuolleena rekan kylmäkuljetuskontista keskiviikkona Essexissä. LEHTIKUVA/AFP

Englannin rekkatragedian kuolonuhreista puolet saattaa olla vietnamilaisia. Useat vietnamilaiset perheet pelkäävät omaisiaan olleen rekassa, josta löytyi aiemmin tällä viikolla 39 vainajaa.

Britanniassa toimiva vietnamilaisten järjestö VietHome kertoo saaneensa valokuvia lähes 20 ihmisestä, joiden kerrotaan olevan kateissa. Iältään he ovat 15–45-vuotiaita.

Kuolonuhreilla saattoi olla mukanaan väärennetyt kiinalaiset passit, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisi sanoi aluksi, että kaikki kontista keskiviikkona kuolleena löytyneet 39 ihmistä olisivat Kiinan kansalaisia. Sittemmin on tullut ilmi tietoja, joiden perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin osa heistä on vietnamilaisia.

Kaksi vietnamilaista perhettä on tullut julkisuuteen ja kertonut, että he pelkäävät omaistensa olevan kuolonuhrien joukossa. Molemmat perheet ovat kotoisin Vietnamin keskiosissa sijaitsevasta köyhästä Ha Tinhin maakunnasta.

20-vuotiaan vietnamilaismiehen isä kertoi uutistoimisto AFP:lle, että hänen poikansa oli määrä matkustaa Britanniaan Ranskasta, missä tämä oli oleskellut laittomasti viime vuodesta lähtien.

Poika kertoi isälleen, että oli maksanut matkasta 11 000 puntaa (noin 14 500 euroa). Isän mukaan poika toivoi pääsevänsä Britanniassa töihin kynsihoitolaan.

"En pysty hengittämään"

Poika oli ilmeisesti lähtenyt matkaan Pariisista maanantaina eli kaksi päivää ennen ruumislöytöä. Sitten isä sai puhelun tuntemattomalta vietnamilaismieheltä.

– Hän kertoi, että jotain odottamatonta oli tapahtunut. Romahdin lattialle, kun kuulin sen. Vaikuttaa siltä, että hän (poika) oli rekan kontissa, missä kaikki kuolivat, isä kertoi.

BBC:n haastattelema 26-vuotiaan vietnamilaisnaisen veli kertoi perheen saaneen tiistaina viestin, jossa nainen kertoi, ettei pysty hengittämään. Veljen mukaan sisar oli aiemmin maksanut 30 000 puntaa (noin 37 000 euroa) salakuljettajille, jotta nämä järjestäisivät matkan Englantiin.

Naisen perhe on julkaissut naisen lähettämän tekstiviestin.

– Olen todella, todella pahoillani, isä ja äiti, matkani ulkomaille on epäonnistunut. Olen kuolemassa, en pysty hengittämään. Rakastan teitä paljon. Olen pahoillani, äiti, tekstiviestissä luki.

Epäiltyjen kuulusteluja jatkettu tänään

Poliisi on tänään jatkanut epäiltyjen kuulusteluja. Tutkinnassa on otettu kiinni rekan 25-vuotias kuljettaja, 48-vuotias mies sekä 38-vuotiaat mies ja nainen. Lisäksi Irlannin poliisi sanoo ottaneensa kiinni kaksikymppisen miehen, jonka mahdollinen osuus tapauksessa kiinnostaa tutkintaa tekevää Essexin poliisia, kertoo BBC. Irlannin poliisi ei ole kertonut, minkämaalainen mies on.

Aiemmin poliisi on kertonut, että kuljettaja ja 48-vuotias mies ovat Pohjois-Irlannista ja 38-vuotiaat mies ja nainen ovat englantilaisia.

Myös kuolonuhrien henkilöllisyyden selvittäminen jatkuu. Britannian viranomaiset selvittävät asiaa yhteistyössä sekä Kiinan että Vietnamin lähetystöjen kanssa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi