Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Trudeau vaarassa jäädä yhden kauden pääministeriksi – Kanadan vaalitaistelusta tulossa erittäin tiukka

Pääministeri Justin Trudeau kampanjatilaisuudessa Vancouverissa. LEHTIKUVA/AFP

Kanadassa äänestetään tänään parlamenttivaaleissa, joista odotetaan äärimmäisen tiukkoja. Skandaalien ryvettämä pääministeri Justin Trudeau, 47, saattaa jopa menettää pääministerin paikkansa. Jos näin kävisi. kyseessä olisi ensimmäinen kerta yli 80 vuoteen, kun ensimmäisen kauden pääministeri jäisi ilman jatkokautta.

Mielipidemittauksissa Trudeaun liberaalipuolue ja Andrew Scheerin, 40, konservatiivit ovat olleet lähes tasoissa.

Viimeisessä vaalitilaisuudessaan eilen Brittiläisessä Kolumbiassa Trudeau varoitti, että konservatiivien äänestäminen valtaan merkitsisi pahaa takaiskua muun muassa ilmastonmuutoksen vastaiselle työlle.

– Tarvitsemme vahvan ja edistyksellisen hallituksen, joka yhdistää kanadalaiset taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan. Meidän on yhdistyttävä niin kansalaisina kuin planeettanakin, Trudeau saarnasi.

Kumpikaan puolueista ei näytä voittavan selvää enemmistöä, joten ne joutuvat hakemaan tukea pienemmistä puolueista. Avainasemassa on mielipidemittauksissa kolmantena oleva Uusi demokraattinen puolue (NDP).

– Voimme vain arvailla, millaisen hinnan NDP panee Justin Trudeaun vallassa pitämiselle. Olipa se millainen hinta tahansa, Trudeau on valmis sen teidän rahoillanne maksamaan, uhkaili puolestaan Scheer.

Hallitusneuvotteluista odotetaan tasaisien vaalien myötä erittäin vaikeita, ja niiden ennakoidaan kestävän viikkokausia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi