Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Hongkongissa jälleen yhteenottoja – lukuisia mielenosoittajia pidätetty

Toimittaja otti kuvaa Hongkongissa Sha Tinin alueella sijaitsevasta kaupasta, jossa mielenosoittajat olivat sytyttäneet palon 13. lokakuuta 2019. LEHTIKUVA/AFP

Hongkongin mielenosoitukset ovat jatkuneet myös tänä viikonloppuna, vaikkakin uutistoimisto AFP:n mukaan protestoijien määrä on vähentynyt. Protestoijat ovat muun muassa tukkineet teitä ja sotkeneet Kiinan keskushallintoa tukevien yritysten tiloja.

Poliisi pidätti sunnuntaina kymmeniä mielenosoittajia. Naamioituneiden protestoijien ja viranomaisten raportoitiin ottaneen yhteen useilla alueilla. Poliisi on kertonut käyttäneensä kyynelkaasua kahdessa tilanteessa. Lisäksi yhden poliisin kerrottiin joutuneen sairaalaan sen jälkeen, kun hänen niskaansa oli viilletty.

AFP:n mukaan mielenosoittajien keskuudessa on lisääntynyt vainoharhaisuus, kun poliisit ovat yhä useammin soluttautuneet mielenosoittajien joukkoon. Esimerkiksi paikallisen tv-kanavan kuvaamassa materiaalissa näkyi, kuinka mielenosoittajat hakkasivat miestä, jota epäiltiin poliisiksi miehen laukusta löytyneen pampun takia.

Mielenosoitukset ovat kestäneet useita kuukausia. Alun perin ne alkoivat kiistellystä luovutuslakiehdotuksesta, joka on sittemmin kumottu. Sittemmin Hongkongissa on syntynyt laaja aluehallinnon ja Kiinan keskushallinnon vastainen protestiliike. Lisäksi mielenosoittajat ovat raivostuneet niin Kiinan kuin aluehallinnonkin tiukasta linjasta mielenosoituksia vastaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi