Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Ukrainan yleinen syyttäjä selvittää Bidenin poikaan kytkeytyvän yhtiön tapauksia uudelleen

Syyttäjä Ruslan Rjaboshapka sanoi, että tarkoitus on käydä vielä läpi jo aiemmin tutkitut tapaukset. LEHTIKUVA/AFP

Ukrainan yleinen syyttäjä ilmoittaa, että hänen toimistonsa selvittää uudelleen useita tapauksia, jotka liittyvät kaasuyhtiö Burismaan . Yhdysvaltojen demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Joe Bidenin poika, Hunter Biden, on ollut yhtiössä mukana.

Syyttäjä Ruslan Rjaboshapka sanoi, että tarkoitus on käydä läpi aiemmin tutkitut tapaukset ja tutkia, onko niissä tapahtunut laittomuuksia. Tapauksien luonteesta tai laajuudesta ei kerrottu tarkemmin.

Ukrainan viranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että Burisman toimintaan liittyvät tutkinnat koskevat vaihetta, jolloin Hunter Biden ei ollut vielä yhtiön hallituksessa. Rjaboshapka antoi myös ymmärtää, että tutkinta saattaa keskittyä pikemminkin Burisman perustajaan Mykola Zlotshevskyihin ja muihin henkilöihin.

– Työ jatkuu ja kerromme sen tuloksista myöhemmin, Rjaboshapka sanoi.

Rjaboshapka on aloittanut virassaan elokuussa.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan tutkittavaksi tulee noin 15 Burismaan liittyvää tapausta.

Hunter Biden on päätynyt pelinappulaksi presidentti Donald Trumpin yrityksissä loata entistä varapresidentti Joe Bidenia ennen marraskuun presidentinvaaleja. Trump on painostanut Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyitä tutkituttamaan Bidenien toimintaa.

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen demokraatit ovat aloittaneet virkarikostutkinnan Trumpia vastaan, koska katsovat Trumpin käyttäneen asemaansa väärin oman etunsa ajamiseksi.

Erityisedustaja Volker varoitti Giuliania

Aiemmin ilmeni, että Yhdysvaltojen ulkoministeriön entinen Ukrainan erityisedustaja Kurt Volker varoitti Trumpin yksityistä asianajajaa Rudy Giuliania luottamasta Ukrainasta saatuihin tietoihin Joe ja Hunter Bidenin väitetyistä korruptiokytköksistä, kertoo Washington Post.

Volker myös varoitti ukrainalaisia poliitikkoja sekaantumisesta Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan, koska se toisi mukanaan syytöksiä siitä, että Ukraina yrittää vaikuttaa Yhdysvaltain vaaleihin. Tämä taas olisi vahingollista Ukrainan pitkän ajan suhteille Yhdysvaltoihin.

Post on saanut tietonsa lähteistä, jotka olivat paikalla Volkerin kuulemisessa edustajainhuoneessa torstaina.

Volker kertoi kuulemisessa, että Trumpin hallinto oli sopinut tapaamisesta Ukrainan presidentin Zelenskyin kanssa heti sen jälkeen kun tämä valittiin virkaansa. Myöhemmin tapaaminen peruttiin syytä kertomatta. Volkerin mukaan tapaamisen peruminen ja sotilasavun jäädyttäminen huolestuttivat Ukrainan viranomaisia suuresti, koska Yhdysvaltain apua pidettiin elintärkeänä Venäjän uhkaa vastaan.

Volkerin mukaan hänelle ei koskaan kerrottu, miksi apu jäädytettiin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi