Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Kiina ja Salomonsaaret avaavat diplomaattiset suhteet

Kiina ja Salomonsaaret aloittavat yhdessä diplomaattiset suhteet vain päiviä sen jälkeen, kun saarivaltio ilmoitti katkaisevansa diplomaattisuhteensa Taiwanin kanssa.

Kiinan ulkoministeri Wang Yi sanoi seremoniassa lauantaina salomonsaarelaisen kollegansa Jeremiah Manelen rinnalla, että maat odottavat nopeaa kehitystä kahdenvälisissä suhteissaan.

– Toivotamme tervetulleeksi Salomonsaarten päätöksen ja tuemme maan siirtymistä kohti kehityksen suuntaa, jonka se itselleen valitsi, Wang muotoili.

Perjantaina jo toinen liittolainen viikon sisään jätti Taiwanin, kun Kiribatin saarivaltio katkaisi diplomaattiset suhteet sen kanssa. Taiwanin tunnustaa enää 15 valtiota, kun Kiina on onnistunut maanittelemaan maita leiriinsä lupaamalla muun muassa talousapua.

Kiina pitää Taiwania merentakaisena maakuntanaan eikä salli diplomaattisia suhteita samaan aikaan sekä Taiwanin että Kiinan kanssa.

Salomonsaaret sanoi irti jo alkuviikosta diplomaattisuhteensa Taiwaniin. Ulkoministeri Manele sanoi lauantaina, että hänen maansa päätös vaihtaa diplomaattiset suhteet suurimman kauppakumppaninsa Kiinan suuntaan perustui "kansallisiin tarpeisiin".

– Maamme kehityshaasteet ovat valtaisat. Tarvitsemme laajempia kumppanuuksia muiden maiden, myös Kiinan kanssa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi