Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Intian ulkoministeri tapaa Suomen johtoa Helsingissä

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo (vas.) ja Intian ulkoministeri Subrahmanyam Jaishankar tapasivat kesäkuussa New Delhissä. LEHTIKUVA / AFP

Intian ulkoministeri Subrahmanyam Jaishankar keskustelee tänään Suomen poliittisen johdon kanssa Helsingissä. Ohjelmassa ovat muun muassa tapaamiset presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Antti Rinteen (sd.) kanssa sekä käynti eduskunnassa.

Jaishankarin vierailua isännöi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Ulkoministerit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden ja osallistuvat Intian itsenäisyysliikkeen johtajan Mahatma Gandhin patsaan vihkimistilaisuuteen Allotrianpuistossa Helsingissä.

Intian ja sen perivihollisen Pakistanin suhteet kiristyivät uudelleen elokuussa sen jälkeen kun Intia perui muslimienemmistöisen Kashmirin erityisaseman ja lähetti alueelle lisää joukkoja. Myös alueen tietoliikenneyhteydet katkaistiin.

Intia ja Pakistan ovat käyneet vuodesta 1947 jaettuna olleen Kashmirin hallinnasta kaksi sotaa, ja jakolinjalla on tämän tästä pienempiä yhteenottoja.

Sanasota kiihtyi jälleen tällä viikolla, kun ulkoministeri Jaishankar arvioi Intian joskus vielä hallitsevan myös sitä osaa Kashmirista, joka kuuluu tällä hetkellä Pakistanille. Pakistan tuomitsi heti Intian "yltiöisänmaalliset" puheet.

Osana suhteiden kiristymistä Pakistan kertoi myös evänneensä Intian pääministerin Narendra Modin koneelta pyynnön lentää Pakistanin ilmatilassa matkalla Saksaan.

Lähteenä myös AFP.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi