Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Yhdysvaltalaisviranomainen: Isku Saudi-Arabiaan tehtiin Iranista

Presidentti Trump uskoo Iranin olevan syyllinen Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneisiin ilmaiskuihin. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvallat on tullut siihen johtopäätökseen, että lauantain isku Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin tehtiin Iranin maaperältä ja että iskussa käytettiin risteilyohjuksia, yhdysvaltalaisviranomainen kertoo AFP:lle.

Nimettömänä pysyvä viranomainen kertoi uutistoimistolle, että Yhdysvallat on kerännyt tietoa iskusta esittääkseen todisteita kansainväliselle yhteisölle, erityisesti eurooppalaisille liittolaisilleen.

Iranin korkein johtaja ajatollah Ali Khamenei kiisti tiistaina neuvottelujen mahdollisuuden USA:n kanssa.

– Maksimipainostuksen politiikka Iranin kansaa vastaan on hyödytön, ja kaikki Iranin islamilaisen tasavallan virkamiehet uskovat, että mitään neuvotteluja ei tule olemaan millään tasolla Yhdysvaltojen kanssa, Khamenei sanoi televisiolähetyksessä.

Jo aiemmin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi Iranin olevan todennäköisesti syyllinen Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneisiin ilmaiskuihin. Hän antoi tukensa Saudi-Arabialle mahdollisessa taistelussa Irania vastaan, mutta huomautti samalla, ettei konflikti olisi toivottava.

– En yritä päätyä uuteen konfliktiin, mutta joskus niin täytyy tehdä, Trump sanoi.

Valkoisesta talosta kerrottiin, että Trump saattaisi tavata Iranin presidentti Hasan Ruhanin YK:n kokouksessa New Yorkissa ensi viikolla.

Khamenein tapaan Ruhani on kieltäytynyt mistään muista kuin maiden välisistä ydinsopimusneuvotteluista. Niihinkin Ruhani ryhtyisi vain, jos Yhdysvallat luopuu aiemmin asettamistaan pakotteista maalle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi