Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Lehdet: Suomalaismies kuoli Kalifornian 34 uhria vaatineessa venepalossa – tutkintaraportin mukaan koko miehistö nukkui, kun sukeltajia kuljettaneella aluksella syttyi raju tulipalo

Yli 30 ihmistä kuoli, kun laitesukeltajia kuljettaneessa aluksessa syttyi raju tulipalo. LEHTIKUVA/AFP

Kalifornian viimeviikkoisessa venepalossa kuoli suomalaismies. Ilkka ja Pohjalainen kertoivat, että yksi uhreista oli Lapualta kotoisin ollut suomalaismies. 34 ihmistä kuoli, kun laitesukeltajia kuljettaneessa aluksessa syttyi raju tulipalo.

50-vuotias suomalaismies oli asunut Yhdysvalloissa ainakin 20 vuotta ja tehnyt pitkän uran Piilaaksossa. Hän oli aiemmin Nokian palveluksessa ja perusti myöhemmin oman tietotekniikka-alan yrityksen.

Uhrin äiti kertoo lehdille, että Kaliforniassa asunut poika oli lähtenyt kolmipäiväiselle sukellusretkelle Santa Cruzin saaren ympäristöön. Retkikunta oli paluumatkalla, kun aluksella syttyi tulipalo. Vain viisi miehistön jäsentä ehti pelastautua.

Turmaa tutkiva Santa Barbaran poliisi kertoi Facebookissa lauantaina, että kaikki turman uhrit on tunnistettu. Poliisi julkaisi uhreista nimilistan.

Uutistoimisto AFP kertoi perjantaina, että alustavan onnettomuustutkintaraportin mukaan kaikki kuusi miehistön jäsentä olivat nukkumassa palon syttyessä. Yhdysvaltojen hallinnon turvallisuusviranomainen kommentoi Los Angeles Times -lehdelle aluksen olleen sen kokoinen, että lain mukaan siellä olisi pitänyt olla yövahti.

Raportin mukaan yksi miehistön jäsenistä teki hälytyksen herättyään meluun ja nähtyään tulipalon. Miehistö yritti pelastaa alakannella nukkuneita 33:a matkustajaa ja yhtä miehistön jäsentä mutta ei siinä onnistunut.

------

Juttua on päivitetty klo 10.40: Tapauksesta kertoivat aiemmin Ilkka ja Pohjalainen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi