Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Brittimediat: Trumpin torjuma kultainen vessanpönttö varastettiin Winston Churchillin lapsuudenkodista

Italialaisen taiteilija Maurizio Cattelanin luoma pyttyteos on viralliselta nimeltään America. Arkistokuva. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa suurta kiinnostusta herättänyt täyskultainen vessanpönttö on aiheuttanut sydämentykytyksiä myös Britanniassa, minne se vietiin pari päivää sitten osaksi taidenäyttelyä.

Brittimediat kertovat, että 18 karaatin kullasta valmistettu pytty vietiin lauantain vastaisena yönä Blenheim Palacesta, joka tunnetaan muun muassa pääministeri Winston Churchillin synnyinkotina. Lehtien mukaan poliisi löysi pöntön myöhemmin.

Italialaisen taiteilija Maurizio Cattelanin luoma pyttyteos on viralliselta nimeltään America ja on täysin toimiva ja käyttökelpoinen wc-istuin, arvoltaan noin miljoona puntaa.

Teos oli aiemmin näytteillä New Yorkissa Guggenheimin museossa. Museokävijät jonottivat innolla tilaisuutta päästä asioimaan pöntöllä ja yleisön suosion odotettiin kasvavan suureksi myös Blenheim Palacessa. Kävijöiden istuntoaika on rajoitettu kolmeen minuuttiin.

Istuin nousi otsikoihin edellisen kerran viime vuonna, kun Valkoinen talo pyysi Guggenheimilta lainaksi Vincent van Goghin teosta. Guggenheimin pääkuraattori Nancy Spector kieltäytyi, mutta tarjosi presidentti Donald Trumpille sen sijaan kultaista pönttöä pitkäaikaislainaan. Valkoinen talo ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen.

Blenheim Palace ilmoitti pitävänsä ovensa suljettuina iltapäivään asti, mutta ei vahvistanut lehtitietoja murtovarkaudesta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi