Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Britannian Johnson haluaa myydä lihapiirakoita Yhdysvaltoihin – pääministeri vaatii kaupan esteiden purkamista

Pääministeri sanoi toimittajille G7-huippukokouksessa, että Yhdysvaltain rajoitukset voivat vaarantaa maiden välisen kauppasopimuksen brexitin jälkeen. LEHTIKUVA/AFP

Britannian pääministeri Boris Johnson kehottaa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia poistamaan kaupan esteitä brittiyhtiöiltä. Johnson sanoi toimittajille Biarritzin G7-huippukokouksessa, että Yhdysvaltain rajoitukset voivat vaarantaa maiden välisen kauppasopimuksen brexitin jälkeen.

Vapaakauppasopimusta Yhdysvaltojen kanssa on pidetty äärimmäisen tärkeänä Britannialle EU-eron jälkeen, sillä etenkin sopimukseton brexit mutkistaisi brittiyritysten kaupankäyntiä EU-maiden kanssa.

– Tässä on mielestäni valtaisa mahdollisuus Britannialle, mutta on ymmärrettävä että matkassa tulee mutkia, Johnson sanoi.

– Yhdysvalloissa on edelleen brittiläisyrityksille hyvin huomattavia esteitä, joita ei laajasti tunneta.

Pääministeri kertoi puhuneensa asiasta aiemmin Trumpin kanssa puhelimessa ja aikovansa nostaa asian esille sunnuntaina, kun miehet tapaavat kahden kesken Biarritzissa.

Johnson nosti esille muun muassa brittiläiset lihapiirakat ja suihkukaapit, jotka eivät Yhdysvaltain sääntelyn takia ole amerikkalaiskuluttajien saatavilla.

– Melton Mowbrayn lihapiirakoita, joita myydään Thaimaassa ja Islannissakin, ei tällä hetkellä saa Yhdysvaltain markkinoille joidenkin ruoka- ja lääkehallinnon rajoitusten takia, Johnson sanoi.

– Brittiyhtiöille on valtaisia mahdollisuuksia kammeta amerikkalaiset markkinat auki. Haluamme käyttää noita mahdollisuuksia, mutta se vaatii amerikkalaisista ystäviltämme kompromisseja ja rajoitusten avaamista.

Kauppakysymykset saattavat tuoda kitkaa Johnsonin ja Trumpin välille. Tähän asti miesten välit ovat olleet lämpimät.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi