Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Pääministeri Johnson lupaa, että brexitin jälkeisestä Britanniasta tulee ulospäin suuntautuva

Britannian pääministeri Boris Johnson on luvannut toteuttaa brexitin määräaikaan mennessä vaikka ilman erosopimusta. LEHTIKUVA/AFP

Britannian pääministeri Boris Johnson lupaa rakentaa brexitin jälkeisestä Britanniasta kansainvälisen ja ulospäin suuntautuvan.

Johnson esitti viestinsä G7-maiden johtajille tänään alkavan huippukokouksen alla

– Viestini G7-johtajille tällä viikolla on tämä: minun johtamani Britannia on kansainvälinen, ulospäin suuntautunut ja itsevarma kansakunta, Johnson sanoi.

Pääministeri sanoi, että ne jotka olettavat Britannian sulkeutuvan kuoreensa brexitin myötä ovat erehtyneet pahasti.

– Jotkut kyseenalaistavat tämän maan tekemän demokraattisen päätöksen ja pelkäävät, että me vetäydymme maailmasta. Jotkut ajattelevat että Britannian parhaat päivät ovat takana päin. Näille ihmisille sanon: olette erehtyneet pahasti.

Johnsonin mukaan Britannia ei aio laistaa velvollisuuksistaan yhtenä kansainvälisen järjestyksen tukipilareista. Hän lupasi maan pysyvän kansainvälisten liittoumien ytimessä.

Britannian on tarkoitus jättää EU lokakuun lopussa. Johnson on luvannut toteuttaa brexitin määräaikaan mennessä vaikka ilman erosopimusta. Britannian talouselämässä pelätään sopimuksettoman brexitin vaikutuksia maan taloudelle.

Vaikka Johnson on tullut tunnetuksi brexitin vahvana kannattajana, hän on toistuvasti korostanut myös kansainvälisyyttä.

Tänään Ranskan Biarritzissa alkavassa G7-huippukokouksessa Johnson tapaa kahden kesken muun muassa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja EU-presidentin Donald Tuskin. Johnson on yrittänyt markkinoida Euroopan johtajille ajatustaan erosopimuksen neuvottelemisesta uudelleen, mutta nämä eivät ole toistaiseksi lämmenneet asialle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi