Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Valkoisen talon entisistä lehdistöpäälliköistä tulee tv-tähtiä

Sean Spicerin lausunnot joutuivat toisinaan pilkan kohteeksi. Lehtikuva/AFP

Yhdysvalloissa kaksi Valkoisen talon entistä lehdistöpäällikköä siirtyy tv-kasvoiksi.

Sarah Sandersista tulee oikeistoon kallellaan olevan Fox News -televisiokanavan poliittinen kommentaattori, ja Sandersin edeltäjä Sean Spicer nähdään ABC-televisioyhtiön Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uudella tuotantokaudella.

Sanders jätti tehtävänsä presidentti Donald Trumpin hallinnossa kesä-heinäkuun vaihteessa ja aloittaa Foxilla syyskuussa. Hän ei kertonut lähdön syytä.

Aiemmin useita Foxin työntekijöitä on päätynyt Trumpin alaisiksi. Esimerkiksi Foxissa johtotehtävissä työskennellyt Bill Shine siirtyi ensin Valkoisen talon viestintäjohtajaksi, minkä jälkeen hän liittyi Trumpin toisen kauden presidentinvaalikampanjaan. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert on puolestaan Foxin entinen uutisankkuri.

Ristiriitainen suhde lehdistöön

Spicer jätti Valkoisen talon lehdistöpäällikön tehtävät kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen. Sekä Spicerilla että Sandersilla oli ristiriitainen suhde lehdistöön. Spicer joutui lehdistön pilkan kohteeksi heti Trumpin virkaanastumisen jälkeen väitettyään, että virkaanastujaisia seurasi laajin yleisö koskaan. Useat valokuvat kuitenkin todistivat, että ainakin Washingtonin keskustassa virkaanastujaisia seurannut yleisö oli pienempi kuin Barack Obaman virkaanastujaisissa vuonna 2009.

Sarah Sanders sai pestinsä aikana kritiikkiä lehdistön kysymysten välttelystä ja suoranaisen valheellisista lausunnoista. Erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnan raportti paljasti, että Sanders oli myöntänyt tutkijoille antaneensa medialle valheellista tietoa FBI:n johtajan James Comeyn erottamiseen liittyen. Sanders on myös syyttänyt viestimiä "valeuutisten" levittämisestä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi