Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Nato puolustusministeri Shoigun koneen "häirinnästä": Normaali tunnistuslento

Venäläismediat kertoivat tiistaina Naton hävittäjän yrittäneen lähestyä ja häiritä Kaliningradista Moskovaan palaamassa olleen puolustusministeri Sergei Shoigun konetta, jolloin venäläishävittäjä oli hätistellyt Naton koneen pois. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun konetta tiistaina Itämeren yllä saattaneet venäläishävittäjät lensivät tunnistuslaitteet eli transponderit suljettuina, ilman lentosuunnitelmaa ja yhteyttä lennonjohtoon, käy ilmi STT:n Natolta sähköpostitse keskiviikkona saamista tiedoista.

Naton sotilaslähteestä vahvistettiin, että Liettuasta nousseet F-18-hävittäjät kävivät tiistaina iltapäivällä tunnistamassa Tu-214 -kuljetuskoneen ja sitä saattaneet kaksi Su-27-hävittäjää Itämerellä lähellä liittouman ilmatilaa. Naton mukaan Tu-124 kuljetuskoneella oli voimassa oleva lentosuunnitelma, yhteys lennonjohtoon sekä transponderi päällä.

Natolla ei ole virallista tietoa kuljetuskoneen matkustajista. Kyseessä oli Naton sotilaslähteen mukaan normaali tunnistuslento, jollaisia tehdään alueella lähes päivittäin.

Venäläismediat kertoivat tiistaina Naton hävittäjän yrittäneen lähestyä ja häiritä Kaliningradista Moskovaan palaamassa olleen puolustusministeri Shoigun konetta, jolloin venäläishävittäjä oli hätistellyt Naton koneen pois. Venäläiset julkistavat tapahtumasta myös videon.

STT:n Natolta saaman vastauksen mukaan toinen venäläishävittäjä oli kaartanut vaarallisesti toisen F-18-hävittäjän lentoreitille hieman ennen kun tunnistuskoneet olivat poistumassa.

– F-18:n lentäjän nopean ja ammattitaitoisen reagoinnin ansiosta mahdollinen molemmille koneille vaarallinen tilanne vältettiin, Naton sotilaslähteestä kerrottiin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi