Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Venezuelan Maduro keskeytti neuvottelut opposition kanssa

Nicolas Maduro on käynyt neuvotteluja opposition kanssa. Lehtikuva/AFP

Venezuelan johto keskeyttää neuvottelut opposition kanssa Yhdysvaltojen määräämien pakotteiden vuoksi, kertoo presidentti Nicolas Maduro.

Presidentti Maduron edustajien oli määrä neuvotella tänään ja huomenna Barbadoksella oppositiojohtaja Juan Guaidon edustajien kanssa. Maduro kuitenkin päätti, että hänen delegaationsa ei matkusta Barbadokselle Trumpin hallinnon "toistuvan, vakavan ja brutaalin aggression vuoksi".

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump määräsi maanantaina Venezuelan hallinnon Yhdysvalloissa olevat varat jäädytettäviksi. Samalla Trump kielsi kaikki rahansiirrot ja kaupankäynnin maan hallinnon edustajien kanssa.

Venezuelan hallinnolle määrätyt pakotteet ovat samanlaisia, joita Pohjois-Korean, Iranin, Syyrian ja Kuuban johtajille on asetettu.

Yhdysvaltain viranomaislähteen mukaan pakotteet voivat kohdistua lähestulkoon kaikkiin yrityksiin tai henkilöihin, jotka yrittävät käydä kauppaa tai tarjota apuaan kenellekään Maduron hallintoon liittyvälle taholle.

Poliittinen kriisi jatkunut kuukausia

Jo aiemmin Yhdysvallat on asettanut pakotteita yli sadalle venezuelalaiselle henkilölle ja toimijalle. Pakotelistalla ovat muun muassa valtion omistama öljy-yhtiö Petroleos de Venezuela SA ja Venezuelan keskuspankki.

Venezuela on ollut kuukausia poliittisessa kriisissä. Muun muassa Yhdysvallat ja noin 50 muuta maata on tukenut oppositiojohtaja Guaidoa. Tuesta huolimatta Guaido ei ole onnistunut syrjäyttämään Maduroa.

Syvä lama on piinannut maata jo viisi vuotta. Venezuelassa on yleisesti pulaa ruuasta ja lääkkeistä, ja julkiset palvelut pettävät.

YK:n mukaan jopa neljännes Venezuelan 30-miljoonaisesta väestöstä on avuntarpeessa. Vuodesta 2016 alkaen yli kolme miljoonaa asukasta on jättänyt maan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi