Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Seksuaalirikoksista syytetty Epstein oikeuden kuultavana – ensi vuoden oikeudenkäynnissä liikemiestä voi odottaa jopa 45 vuoden vankeustuomio

Epsteiniä epäillään alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. LEHTIKUVA/AFP

Amerikkalainen liikemies Jeffrey Epstein oli tänään oikeuden kuultavana New Yorkissa. Häntä epäillään alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Istunnossa päätettiin, että oikeudenkäynti voi alkaa näillä näkymin aikaisintaan 8. kesäkuuta 2020, kertoo CNBC. Epsteinin puolustusasianajajat halusivat oikeudenkäynnin alkavan vasta ensi vuoden syyskuussa. Puolustuksen mukaan kyseessä on poikkeuksellisen laaja tapaus, jonka valmisteluun kuluu aikaa.

Epstein on tuomittu jo aiemmin seksuaalirikoksista. Jos oikeus toteaa miehen nyt syylliseksi, hän voi saada jopa 45 vuoden vankeustuomion.

Yhdysvaltain työministeri Alexander Acosta joutui aiemmin kritiikin kohteeksi, kun paljastui, että hän sopi liittovaltion syyttäjänä kymmenen vuotta sitten Epsteinin syytteiden lieventämisestä. Jupakan seurauksena Acosta erosi tehtävästään heinäkuussa.

Löytyi loukkaantuneena sellistään

Vangittuna ollut Epstein löytyi loukkaantuneena sellistään New Yorkissa heinäkuun lopussa. Viranomaiset eivät saaneet tietoonsa tuolloin, oliko kyse itsemurhayrityksestä, hyökkäyksestä vai lavastuksesta.

Jotkin mediat kertoivat Epsteinin kasvojen sinertäneen ja hänen kaulassaan olleen vammoja.

Vammojen syntytapaa ei ole kerrottu, mutta osa medialähteistä uskoi Epsteinin yrittäneen hirttää itsensä. Jotkut arvioivat, että Epstein saattoi lavastaa itsemurhayrityksen tai hyökkäyksen, koska halusi siirtoa muualle senhetkisestä olinpaikastaan.

Juttua korjattu kello 20.43: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin, keskiviikon tilaisuudessa New Yorkissa ehdotettiin oikeudenkäynnin päivämäärää, eikä kyseessä ollut oikeudenkäynti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi