Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Yhdysvaltalaismediat: Trump nosti jälleen uuden oikeusjutun salatakseen verotietonsa

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on haastanut oikeuteen New Yorkin viranomaisia sekä kongressin lainsäätäjiä estääkseen verotietojensa julkistamisen. Tapauksesta uutisoivat muun muassa CNN ja New York Times. Oikeusjutulla on tarkoitus estää kongressin demokraattiedustajia käyttämästä äskettäin New Yorkissa voimaan tullutta lakia, joka mahdollistaisi Trumpin verotietojen tarkastelun.

– Olemme nostaneet tänään oikeusjutun yrittäessämme saada tämän presidentin ahdistelun loppumaan, Trumpin asianajaja Jay Sekulow kommentoi tiedotteessa.

– Demokraattiedustajien tavoin New Yorkin demokraattivirkamiehet ovat käyttäneet kaikkia mahdollisia keinoja paljastaakseen presidentin yksityiset taloudelliset tiedot. Ja demokraattiedustajien tavoin heidän tarkoituksensa on vastustaa presidentti Trumpia ja vahingoittaa häntä poliittisesti.

Toisin kuin muut viime vuosikymmenien presidentit ja presidenttiehdokkaat Trump kieltäytyi julkistamasta verotietojaan vuoden 2016 vaalien aikana. Kieltäytymistä Trump selitti sillä, että hän on verotarkastuksen kohteena ja sanoi julkistavansa tiedot mahdollisesti myöhemmin. Tietoja ei ole kuitenkaan julkistettu.

Trumpin kanteessa nimetty New Yorkin yleinen syyttäjä Letitia James kertoi puolustavansa voimakkaasti verotietojen julkistamisen mahdollistavaa lakia.

– Presidentti Trump on piileskellyt koko uransa haasteiden takana. New Yorkin johtavana lainvalvontaviranomaisena voin sanoa, että kukaan ei ole lain yläpuolella – ei edes Yhdysvaltain presidentti, James sanoi lausunnossaan CNN:n mukaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi