Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

Hongkongissa kymmeniä mielenosoittajia loukkaantui naamioituneen miesjoukon hyökkäyksessä

Hongkongissa naamioituneen miesjoukon öinen hyökkäys hallintoa vastustavien mielenosoittajien kimppuun on herättänyt kritiikkiä ja vihaa.

Yuen Longin rautatieasemalla tapahtuneessa hyökkäyksessä loukkaantui 45 ihmistä. Yksi heistä on maanantain tietojen mukaan kriittisessä tilassa ja viisi muuta loukkaantui vakavasti. Mielenosoittajat olivat palaamassa sunnuntaisesta hallintoa vastustavasta protestista.

Facebookissa striimatussa suorassa lähetyksessä ihmisiä juoksi kiljuen karkuun miehiä, jotka pahoinpitelivät mielenosoittajia. Hyökkääjillä oli mukanaan mailoja, keppejä ja metallitankoja.

Osan miehistä kuvattiin lähtevän paikan päältä autoilla, joissa oli kiinalaiset rekisterikilvet.

Poliisin toiminta on herättänyt kritiikkiä Hongkongissa. Hämmennystä on aiheuttanut muun muassa se, että poliiseilla kesti yli tunti saapua tapahtumapaikalle. Arvostelijoiden mukaan viranomaiset eivät myöskään ottaneet kiinni aseistautuneita hyökkääjiä, jotka olivat vielä maanantaiaamuna aseman läheisyydessä.

Mielenosoitukset kärjistyneet ajoittain

Hongkongin tämän kesän laajoissa mielenosoituksissa vastustettiin alun perin kiisteltyä luovutuslakia, joka olisi sallinut rikoksesta syytettyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan. Vaikka laki on pantu jäihin, ovat mielenosoitukset muuntuneet yleisemmäksi Hongkongin hallinnon ja Kiinan vastaiseksi liikehdinnäksi.

Kiinan tukema Hongkongin aluejohtaja Carrie Lam ei ole eronnut tehtävästään mielenosoittajien vaatimuksista huolimatta.

Mielenosoituksissa on aika ajoin nähty yhteenottoja poliisin ja mielenosoittajien välillä, ja aktivistit ovat syyttäneet poliisia kovista otteista. Aiemmin tässä kuussa mielenosoittajat valtasivat Hongkongin parlamenttitalon ja piirittivät myös poliisin päämajaa.

Luovutuslain hyllyttämistä lukuun ottamatta Kiinalta ei ole nähty toistaiseksi myönnytyksiä viikkoja kestäneistä mielenosoituksista huolimatta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi