Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ulkomaat

USA:n ydinaseiden sijoituspaikat Euroopassa vuotivat vahingossa julki

Kuusi sijoituspaikkaa paljastui dokumentissa, joka oli laadittu sotilasliitto Naton parlamentaarisen yleiskokouksen puolustus- ja turvallisuuskomitealle. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvaltain ydinaseiden sijoituspaikat Euroopassa ovat vuotaneet vahingossa julki, kertovat useat tiedotusvälineet. Kuusi sijoituspaikkaa paljastui dokumentissa, joka oli laadittu sotilasliitto Naton parlamentaarisen yleiskokouksen puolustus- ja turvallisuuskomitealle, uutisoi esimerkiksi belgialainen De Morgen.

Raportin mukaan Yhdysvaltain ydinaseet on sijoitettu Euroopassa Belgian Kleine Brogeliin, Saksan Bücheliin, Italian Avianoon ja Ghedi-Torreen, Hollannin Volkeliin sekä Turkin Incirlikiin. Amerikkalaisia ydinaseita on raportin mukaan Euroopassa yhteensä noin 150.

Mediatietojen mukaan raportin kirjoitti kanadalainen senaattori Joseph Day. Ydinaseiden sijoituspaikat kävivät ilmi dokumentin huhtikuussa julkaistusta alkuperäisestä versiosta. Ydinaseiden sijaintitiedot on poistettu viime viikolla julkaistusta lopullisesta raportista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi